Nacompetitie binnen bereik Hoevelaken

19 mei 2018 om 20:21 Sport/sport

HOEVELAKEN Met nog één duel te spelen, staat Hoevelaken op de gewenste derde plaats op de ranglijst. Deze plek geeft na volgende week recht op nacompetitie voor promotie. Zelf won Hoevelaken met 3-7 bij SDS'55 en ze zagen concurrent VIOS Vaassen met 2-2 gelijkspelen tegen Stroe.

Hoevelaken startte sterk en kwam al snel op 0-1 via Michel van de Bunt, maar daarna was het vooral SDS'55 dat aanviel. Hoevelaken kon even alleen counteren, maar deed dat prima. Na een half uur scoorde Rudy Baalman de 0-2. Binnen een minuut was het echter alweer 1-2 en zo was het duel halverwege nog spannend.

Dezelfde Baalman leek na toen minuten in de tweede helft met de 1-3 het duel te beslissen, maar tien minuten later ontstond een waar doelpuntenfestijn. SDS'55 kwam terug tot 2-3, waarna een minuut later de 2-4 maakte. SDS'55 kwam opnieuw razendsnel terug tot 3-4, maar Patrick Kloppenburg bracht de marge weer op twee met de 3-5. In het laatste kwartier maakte Rudy Baalman aan alle onzekerheid een eind met twee treffers, zodat Hoevelaken met 3-7 won.

Komende zaterdag tegen Otterlo moet worden gewonnen door Hoevelaken om kans te houden op nacompetitie voor promotie. Het enige want dan nog roet in het eten kan gooien is puntverlies van Terschuurse Boys (thuis tegen Barneveld) in combinatie met (ruime) winst van Hulshorst (uit tegen Elspeet).