Gelijkspel voor Sparta Nijkerk tegen Urk

19 mei 2018 om 20:10 Sport/sport

NIJKERK De laatste thuiswedstrijd van Sparta Nijkerk tegen Urk eindigde zaterdag in 1-1. Het duel dat voor de Nijkerkers nergens meer om ging stond vooral in het teken van het afscheid van een aantal spelers. Daar tegenover stond het debuut van de eigen jeugdspelers Ruben van Dijk en Noah Schoon.

De doelpunten vielen in de eerste helft, toen er sprake was van een licht overwicht van de Spartanen. Jesse Buitenhuis opende de score na een half uur, maar enkele minuten later viel de 1-1 van Klaas Romkes. In de tweede helft kregen beide ploegen aanvankelijk kansen op een voorsprong, maar in de slotfase wilde Sparta Nijkerk de winst nog naar zich toetrekken. Kansen daarop waren er zeker, maar het net werd niet meer gevonden.

Na het duel werd afscheid genomen van vertrekkende spelers en begeleiding. Met name het afscheid van Rick Knoop (stopt in verband met blessure en maatschappelijke carrière) was, voor zover je daarover kan spreken, een hoogtepunt. De ijverige en behendige middenvelder uit de eigen jeugdopleiding had iedereen nog graag jaren in het oranje-zwart gezien.