,,Foto is gemaakt in juni 2021 tijdens onze vakantie op Texel. Te zien is onze dochter Valerie (bijna 3 jaar) op het strand.
,,Foto is gemaakt in juni 2021 tijdens onze vakantie op Texel. Te zien is onze dochter Valerie (bijna 3 jaar) op het strand." Linda van de Beek

Bekijk hier alle inzendingen voor de Zomerfotowedstrijd

24 augustus 2021 om 10:36 Activiteiten

NIJKERK Stad Nijkerk vraag jaarlijks lezers hun mooiste zomerfoto in te sturen. Een deel haalt de papieren editie en de mooiste foto ontvangt een prijs, dit jaar Princess set bestaande uit een blender, fondueset en een Multi Wonder Chef Pro, mogelijk gemaakt door Albert Heijn Nijkerk. 

De inzendingen zijn hier te zien en deelnemen kan nog tot en met zondag 29 augustus. Alle voorwaarden voor deelname en enkele tips zijn hier te vinden.

Afbeelding
,,Nieuwsgierige Alpaca. Deze leukerd kwamen we laatst tegen tijdens het wandelen van het Paddenpad, een klompenpad in Wapenveld.
Afbeelding
,,Juni 2021, strand van Vlissingen. Niet heel erg mooi weer maar dat geeft de mooiste foto's.
,,Lisa 10 jaar… genieten bij het Erkemederstrand met fotograaf oma.
,,Zomervakantie (8) juli Zeeland.
Haaientanden zoeken op het strand Cadzand-Bad.
,,Dit was op het strand Dishoek, aan het einde van een prachtige zomerdag. Toevallig liep dit verliefde stel precies in de weerkaatsing van de zon op het water. Was letterlijk en figuurlijk een geluksmomentje voor mij als fotograaf (iPhone) en dit stel.
,,Toen ik in 1983 voor het eerst met mijn vriendin (nu mijn vrouw) en haar ouders op vakantie ging naar de Costa Brava  las ik over de Sierra Nevada. Vanaf dat moment wilde ik ‘ooit’ een keer naar de Mulhacén. Dit komt mede door de legende van Muey Abul Hassan die naar men zegt op de top werd begraven. Maar natuurlijk ook door de enorme schoonheid van de Sierra Nevada. Ik ben nogal geïnteresseerd geraakt in de tijd van de Moren, de periode van het laatste kalifaat in Europa. Het  is de hoogste piek van het vaste land van Spanje. Hoger dus dan de Pyreneeën. Het heeft even geduurd maar op 30 juni heb ik met mijn schoonzoon de klim naar de top van de Mulhacén gemaakt. Het is even andere koek dan aan het strand liggen maar zeker een onvergetelijke ervaring.
,,Wij zijn op vakantie in Heerde. Camping de zandkuil.  Mijn ouders staan ook op de camping. Mijn vaders broer kwam op bezoek. Hij werd bij de parkeerplaats opgehaald met paraplu. Terwijl wij volwassenen ons warm kleden en droog blijven zitten in de tent, gaan de kinderen gewoon spelen. Het liefst in korte broek en blote voeten, want dat droogt t snelst op. 
Onze jongste dochter van 3 jaar rende vanuit de tent dwars door de stortbui op opa af, heel blij. Die regen boeide haar niet. Het contrast tussen de kinderen en de volwassenen is hier zo duidelijk. En zeg nou eerlijk…. als de kinderen genieten, dan maakt die regen toch helemaal niks meer uit!
,,Net buiten Nijkerk, mijn eigen schaduw en mijn fiets op de foto.
,,Voor de mooiste vakantieplaatjes is ver reizen soms niet nodig. Een strak blauwe hemel boven Nijkerk op woensdagavond 21 juli jl. met een prachtige luchtballon. Kan het mooier??
,,Wij zitten bij Uttendorf oostenrijk. Gisteren zijn we met de gondel naar de Weiss zee gegaan om er daar achter te komen dat het koud was en behoorlijk waaide. Ondank het feit dat we wat weinig kleding aan hadden vonden de kids het fantastisch. Eliza (7) marieke (4 bijna 5) en thomas (3) hielden elkaar goed in de gaten.
,,Tijdens het bezoek aan Bourtange, twee weken geleden, werd ook dit plaatje geschoten. Fraaie Hollandse luchten met een molen. Je zou er bijna een poster van maken.
,,Even een avondwandeling in Simonswald.
,,Nederland kent vele fraaie plaatsjes, een daarvan is het Groningse Bourtange. Tijdens een bezoekje, twee weken geleden, zorgde de bijgevoegde foto voor een schilderachtig plaatje.
Afbeelding
,,Woensdag 21 juli 2021 in Parijs: de Eiffeltoren bij zonsondergang.
,,Op het strand van pretpark Oud Valkeveen in Naarden, genieten 3 kleinkinders op het springkussen, op maandag 2 augustus 2021.
,,Vakantie in zeeland.
,,Deze sfeervolle foto van een oude Fiat 500 is gemaakt in Moniga Del Garda in Italië op 31 Juli.
,,De foto is gemaakt op 11 juni 2021 in Italië in de streek Friuli. Onderweg kwamen we door dit kleine dorpje Corona.
,,Alle kwallen verzamelen.
,,Deze foto is gemaakt in de Duitse Eifel, Dahlem vakantiepark Kronenburg am See. Op de foto zitten van links naar recht: Jan, Yfke en Max van den Bosch.
,,Katwijk aan Zee.
Afbeelding
Afbeelding
,,De zonnebloemen vallen uit de lucht in Avignon, Frankrijk, bij 32 graden.
,,Op Safari in de Beekse Bergen. Een beetje file.... een giraf op de weg.
Afbeelding
,,Aangezien corona roet in het eten gooide en wij verplicht in quarantaine moesten, besloot Izara om toch te gaan kamperen. Dan maar in de achtertuin...
,,Onze hond Tico in de duinen van Texel.
,,Om de hoek van Nijkerk op het Wekeromse Zand, nergens zo mooi als in ons eigen land!
,,Op de foto staan Yavi en zijn papa. Ze zijn op de boot op Texel. Yavi spot een zeehond in de verte.
Afbeelding
Op de foto staan Yavi en zijn papa. Ze zijn op de boot op Texel. Yavi spot een zeehond in de verte.
Afbeelding
Onze hond Tico in de duinen van Texel.
Yes gelukt! Glijden door de branding bij Zoutelande, Manuel (9 jaar)
Jurriën Twente was op vakantie in Friesland met zijn gezin en met vrienden en zag uit naar het huren van een bootje op de prachtige Friese wateren. 
Alleen kwam de regen met bakken uit de hemel en terwijl het hele gezelschap knus kon schuilen onder de overkapping, voer Jur ons met zijn positieve humeur naar beter weer!!
De foto is gemaakt op 21 juli in Italië door mijn man Nick Doornekamp. Na een kronkelig ritje in de auto kwamen wij aan in Volterra, een prachtig stadje bovenop een heuvel. Onze kinderen Sienna en Casper waren blij dat ze hun benen konden strekken en kijken hier uit over het prachtige Toscaanse landschap.
Roan en Danique in Saas-Grund (Zwitserland). Met de gondel omhoog en daarna op een step (monster-trotti) 11 km de berg weer af.
Isabel en William zijn familie (achterneef en nicht) en zitten bij elkaar in de klas op school. Na de zomer gaan zij naar groep 5 en zij hebben voor de vakantie
van hun nieuwe juf alvast hun eerste huiswerk opdracht gekregen. Alle kinderen hebben een gele ballon gekregen en moesten daarmee een foto
maken terwijl zij deze vakantie plezier maakten. Nou dat plezier is gelukt, Het was een mooie zonnige zomerse dag!
Gewoon lekker thuis op het balkon.
,,Een foto van de zonsondergang gemaakt in Calais (Frankrijk) op woensdag 11 augustus 2021.
,,Standvastig mooi weer is het deze zomer niet. Wij hadden de 2e week van augustus echter geluk in het Brabantse land. En dus ging ook de barbecue aan, tijdens het draaien van een speklap vloog deze spontaan een seconde in brand. En precies op dat moment maakte ik de foto.
,,Thirza Both ligt op het strand bij Domburg even op te warmen in een warm poeltje na een koude duik in zee.
,,Oh help, een grote golf. De foto is genomen aan de kustplaats Carcans-plage (Z-W Frankrijk) , datum vrijdag 13 augustus 2021. Voor Sifra van Straalen een bekende plaats om te bodyboarden maar de aankomende golf was wel heel indrukwekkend.
,,Op de foto onze dochter Fleur van de Biezen tijdens onze vakantie in Griekenland op 4 augustus. De foto is gemaakt bij de Portara van Naxos (poort uit de oudheid) op het eiland Naxos.
,,Deze foto is genomen door Tamar Kaijzer in Kroatië tijdens een stadswandeling in Sibenik op 5 augustus 2021.
,,Sky, Summer en Nox In dierenpark Amersfoort in het ‘Berenboemel’ treintje. Hun gezicht zegt genoeg ;)
,,De foto is vandaag gemaakt in de achtertuin op de pronkbonen en het is een hongerige hommel.
,,Op de boulevard van Vlissingen met de maan op zijn vinger.
,,De foto die ik instuur is gemaakt in Berkel en Rodenrijs waarop mijn zoon te zien is met 'zijn nieuwe beste vriend'.
,,Deze foto is gemaakt op woensdag 11 augustus, zonsondergang in Calais (Frankrijk).
,,Björn is een groot vis liefhebber. Op 14 augustus was het een mooie dag om samen te gaan vissen bij het Jaagpad in de wijk Corlaer. Hier een mooi baarsje gevangen.
,,Deze foto is gemaakt op woensdag 18 augustus 2021 op het strand van camping Lanterna in Kroatië, met uitzicht op Novigrad. Roy Berculo (alias Prominence) oefent zijn setlist voor het optreden van Gluren bij de buren op zondag 5 september aan de Nieuwstraat.
,,Dierenpark Amersfoort,
5 augustus 2021. Mijn 4 dochters (links naar rechts): Celeste, Emilie, Carice & Roseline.
,,Op vakantie in Duitsland, begin van dit jaar kwamen wij deze Volkswagen tegen. Het opschrift doet anders vermoeden.
,,Op de foto onze dochter Roos wandeld op het strand van Sint maartenszee tijdens onze vakantie van dit jaar. Ze liep op een grote groep Meeuwen af zodat we dit mooie beeld kregen.
,,Ook op de terugweg van onze vakantie naar Hongarije wordt onze dochter Luz nog blij van een mooie stopplek in Duitsland.
,,Ezra van den Boom boven op de alpe d' huez.
,,4 vriendinnen in giethoorn!! Waaronder dochter Saskia.
Gemaakt in het weekend van 14 augustus.
,,File op het water, voor de sluis van Nijkerk. Foto gemaakt 12 augustus. Het was een grijze dag en het miezerde, maar erg druk. We moesten 2.5 uur wachten voor we de sluis doorwaren.
,,Bij deze een foto van Saar Gerritsma uit Nijkerk. Ze heeft vorige week heerlijk gezwommen in Zeeland, Cadzand. Weer of geen weer, Saar wilde elke dag het water in! Deze foto is genomen net voor een zomerse bui.
,,Is de zonnebloem zo groot of is zij zo klein?
Vakantie Loire Frankrijk.
,,Ik heb de foto begin deze maand gemaakt in Oostenrijk. Je ziet de zonsopgang in de bergen - een uitzicht dat om 04.00 uur opstaan in je vakantie een feestje maakt!
Neefjes/vriendjes Daan en Nick bij Landal 't Loo in Oldebroek op 10 augustus 2021.
Op vakantie bij Landal 't Loo in Oldebroek: kinderboerderij. ,,Goeiemorgen zegt de Haan, kukeleku.
De zomerfoto van zusjes Saar en Bo met vriendjes Thijs en Anne. Zij waren deze zomer samen op vakantie in Limburg en hebben veel gelachen met elkaar.
De zomerfoto van zusjes Saar en Bo met vriendjes Thijs en Anne. Zij waren deze zomer samen op vakantie in Limburg en hebben veel gelachen met elkaar.
Bas en Thom Staal sliepen een nachtje in de tent...was pikdonker maar gelukkig was er een lampje. Oma heeft deze foto gemaakt.
Tijdens een mooie Klompenroute bij 's Heerenberg zagen we deze reuze hooibalen. Leuk plekje om even de benen te strekken. De hooibaal op was effe duwen maar ik heb gelukkig een sterke man!
Deze foto is gemaakt in Luxemburg op 1 augustus. Bart is maximaal aan het genieten van de Donald Duck tussen de buien door in een nat en mooi groen Luxemburg.
Deze foto is gemaakt op de dijk bij het stoomgemaal. Tijdens een avondwandeling vlak voor we op vakantie gingen. 
Wat er te zien is? Een hele dreigende lucht en de mooiste van Nederland.
Herkennen we daarin niet Astrid Wesseler (bekend van de bibliotheek Nijkerk-Hoevelaken)? Jazeker, met haar 91-jarige moeder achterop de tandem. Genietend van de zanderige wegen rondom Ruurlo. Geschoten op een zonnige 25 augustus.
Evie en Saar in Vaison la Romaine Frankrijk. Even afkoelen in het riviertje...
Even pauze op een bruggetje over de Slinge. Gelegenheid om prachtige libellen te spotten boven de waterspiegel van deze beek. De Slinge slingert door een prachtig natuurgebied in het Ruurlose Broek. Geschoten op een zonnige 25 augustus/
Kleindochter Nikki (9 jaar) waagt de sprong in het diepe. Tijdens de vacantie op de camping Les Arches in Frankrijk in de Ardèche. De rivier heet de La Claduegne en de foto is gemaakt op 6 augustus. Het was er wel erg warm, dus zo koel je wel lekker af.
Hoera, zomervakantie en waterpret in zonnig Gluiras (Ardèche, Frankrijk) met blije papa Justin en zoon Otis. Foto gemaakt op 14 augustus 2021 door mama Sylvia.
Hond Milo is klaar voor een weekje kamperen in Hardenberg, juli 2021.
Libelle, gemaakt tijdens onze vakantie in Hellendoorn.
Kalverliefde met onze zoon Gert in Tröpolach (Oostenrijk).
Hier een foto die deze zomer typeert, zowel qua weer, als qua tijd waar we in leven. 'Op een regenachtige zomerdag (27 juli) in de achtertuin in Nijkerk, is Suzanne Merkus aan het 'chillen', #je-moet-wat, #thuisquarantaine.
De foto is genomen in de jachthaven in Enkhuizen afgelopen week, waar we 2 nachten lagen tijdens onze zeiltrip vanuit Nijkerk. De prachtige regenboog zorgde ervoor dat veel mensen uit hun bootje kwamen.
Onderweg van Enkhuizen naar Urk op het IJsselmeer met zeilboot 'Saudade'.
Op deze foto (van 27 juli) zijn onze zoons Quinn en Daan te zien, die boven een kloof staan.
De foto is gemaakt in Naturalis in Leiden.
advertentie
advertentie