Afbeelding
Kees van den Heuvel

Veensche Boys verzekert zich van tweede plek

20 mei 2018 om 09:25 Sport/sport

NIJKERKERVEEN Met een overwinning (1-2) op Blauw Geel heeft Veensche Boys zich verzekerd van de tweede plek in de tweede klasse G. Hierdoor mag de ploeg uit Nijkerkerveen haar eerste wedstrijd in de nacompetitie thuis beginnen. De goals in Ede werden namens de Veenders gemaakt door Yannick Bouw en Edwin van der Molen.

De zege kwam allesbehalve gemakkelijk tot stand. Blauw Geel, dat nog aasde op de periodetitel, zette Veensche Boys constant onder druk, had het meeste balbezit en produceerde af en toe een flinke kans. Maar het was Veensche Boys dat op voorsprong kwam. Uit een voorzet van Alwin van Domselaar werd topscorer Yannick Bouw bediend en die nam de bal prachtig op zijn slof. Met een volley werd de goalie van Blauw Geel verschalkt.

In de tweede helft nam de druk nog meer toe en werd doelman Wessel Kroon van Veensche Boys zwaar op de proef gesteld, maar opnieuw was raak voor Veensche Boys die de marge wist te vergroten naar twee goals dankzij een strakke kopbal van centrale verdediger Edwin van der Molen. Hij kreeg eerder de kans om de bal in te koppen na een vrije trap van Stefan Fredriksen, maar kon pas de volle winst naar zich toetrekken toen uit de daaropvolgende hoekschop nogmaals een kopbal van Van der Molen het vonnis velde.

De Edenaren gingen alles op alles spelen en wisten het verschil terug te brengen. Een waar bombardement aan schoten diende doelman Wessel Kroon te pareren maar Veensche Boys hield zich staande. Een goal van Kevin Hols werd in de slotfase nog tot buitenspel verklaard.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie