Afbeelding
Kees van den Heuvel

Leerlingen Corlaer College schenken 1.500 euro aan Irma’s MisSie

20 juli 2021 om 09:00 Maatschappelijk

NIJKERK De leerlingen van Expeditie Zimbabwe (één van de goede doelen van het Corlaer College in Nijkerk) hebben zich in het schooljaar 2019/2020 ingezet voor de stichting Kukura. Hierbij is zoveel geld opgehaald (ruim 22.000 euro) dat de organisatie heeft besloten om een deel van het bedrag te schenken aan Irma’s MisSie. 

Met Irma’s MisSie wordt geld opgehaald voor de behandeling van Irma Kremer die een ernstige vorm van MS heeft. In Moskou kan ze een stamceltransplantatie ondergaan en dat kan ervoor zorgen dat ze haar vrijheid weer terug krijgt en weer de dingen kan doen die ze wil doen. Namens expeditie Zimbabwe werd maandag 19 juli voor de ingang van de school een cheque overhandigd aan Irma Kremer ter waarde van 1.500 euro. 

LOKAAL DOEL De overhandiging van het bedrag werd verzorgd door Jolien en Merel, twee van de twaalf leerlingen die mee gedaan hebben aan Expeditie Zimbabwe van het Corlaer College. Met deze expeditie is veel geld opgehaald voor de Stichting Kukura. Deze stichting stelt zich ten doel om op een duurzame wijze waterbeheer en voedselprojecten op te zetten. Omdat de leerlingen, door de coronaontwikkelingen, zelf niet naar Zimbabwe konden afreizen hebben ze een deel van de reiskosten gedoneerd aan Irma’s MisSie. ,,We hebben met de groep erover gesproken of het niet mooi was om ook een lokaal doel te steunen. Al snel kwamen diverse leerlingen met Irma’s MisSie als voorstel”, aldus Lisanne en Friso, coaches en leerkrachten van de Expeditie en van het Corlaer College.

Volgens Irma Kremer is deze donatie een welkome aanvulling. ,,Deze 1.500 euro zet de stand in één klap boven de 45.000 euro. Er is nog tenminste 10.000 euro nodig om het doel te behalen, en met de actie in en na de zomervakantie hebben we daar goede hoop op. Ook blijven donaties (groot en klein) elke dag nog binnen komen en we zijn daar erg dankbaar voor.” Meer informatie: www.irmasmissie.nl.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie