Het ontwerp voor het nieuwe gemeentehuis.
Het ontwerp voor het nieuwe gemeentehuis. Gemeente Nijkerk

Wethouder: ‘Nieuw gemeentehuis in 2022 in gebruik’

16 juli 2021 om 20:08 Politiek

NIJKERK Wethouder Wim Oosterwijk is er nog steeds van overtuigd dat het ‘nieuwe’ gemeentehuis aan de Van ‘t Hoffstraat in Nijkerk in 2022 in gebruik kan worden genomen. Maar de wethouder heeft wel besloten om de consultatieronde, tegen de afspraak in, met de raad over het zomerreces te schuiven. Wel is er al een document opgemaakt voor de bespreking, maar dat is naar mening van Oosterwijk nog niet rijp voor het gesprek met de raad.

Door Wijnand Kooijmans

Een dergelijk gesprek is nodig naar aanleiding van de financiën die met de aankoop en verbouwing van het beoogde gemeentehuis zijn gemoeid. Zo moet er bijvoorbeeld een nieuwe raadszaal worden gebouwd in het pand. 

PRIJSKAARTJE Het zit de raad dwars dat de benodigde gelden ver de planning overschrijden. Voor de verbouwing was drie miljoen euro uitgetrokken maar het huidige prijskaartje is al naar negen miljoen gestegen. Dat heeft onder meer te maken met de sterk gestegen bouwprijzen. In totaal komt het plan voor het gemeentehuis in het voormalige hoofdkantoor van de Rabobank daarmee uit rond de twaalf miljoen euro.

Na het gesprek met de raad moet de vergunning nog worden verleend en moet het werk worden aanbesteed. Desondanks heeft Oosterwijk goede hoop dat de verbouwing dusdanig snel zal worden afgerond dat in 2022 de intrek in het pand kan worden genomen. ,,We hebben daarvoor in 2022 een heel jaar.”

advertentie
advertentie