Afbeelding
Politie Nijkerk

Politie waarschuwt man die portemonnee meenam: ‘Meld jezelf, anders delen we herkenbare beelden’

16 juli 2021 om 16:20 Overig

NIJKERK Een man heeft eind april een op de grond gevallen portemonnee meegenomen bij de Albert Heijn in Nijkerk. De politie riep de man vrijdagmiddag voor de tweede keer op om zich te melden en plaatste ook een gecensureerde foto op Facebook. ,, Als je jezelf binnen nu en twee weken meldt op het politiebureau, voorkom je dat we je beelden herkenbaar gaan tonen”, aldus de politie. 

Het incident gebeurde op 30 april omstreeks 19.00 uur bij de supermarktvestiging. De man zag de portemonnee bij de kassa’s op de grond liggen, raapte deze op en stopte deze vervolgens in zijn achterzak. 

,,Je keek niet rond van wie de portemonnee kon zijn en vroeg ook niet aan de kassamedewerker of zij wist van wie de portemonnee was. We hadden graag gezien dat je de portemonnee keurig bij de servicebalie of de gemeente afgaf, maar dat is helaas niet gebeurd”, schrijft de politie in het Facebookbericht gericht aan de man. 

SIGNALEMENT De politie heeft ook een signalement opgegeven. Het gaat om een witte man van tussen de 175 en 185 cm lang. Hij heeft zwart, kort haar en droeg die dag een zwart mondkapje, een zwarte jas met daaronder een grijze trui met capuchon, een donkerkleurige spijkerbroek en Nike Air Max-schoenen in de kleuren grijs, wit en zwart.

De man kan zich melden bij de politie via 0900-8844. Het nummer van de zaak is 2021209287. 

advertentie
advertentie