Sparta Nijkerk VR1 krijgt geen grip op nummer 11 WHC

19 mei 2018 om 19:27 Sport/sport Deel je nieuws

De vrouwen van Sparta Nijkerk hebben zaterdag een 6-2 nederlaag moeten incasseren tegen kampioen WHC VR1. Dat kwam vooral door de zeer snelle en behendige nummer 11 van WHC, die maar liefst 5 keer wist te scoren.

Sparta Nijkerk vertrok, door verschillende blessures, met een smalle selectie naar Wezep.

Het was te zien dat er geen belangen meer op het spel stonden; er zat niet heel veel beleving in de wedstrijd.

In de thuiswedstrijd van 2 weken geleden kwam Sparta Nijkerk binnen 10 minuten op een 2-0 voorsprong, nu was het net andersom.

Vervolgens lieten de Spartanen weer even zien zich niet zomaar gewonnen te geven. Na een schot van Eline Tingen op de paal was het Liza van Hout die in de 30e minuut tot haar eigen verbazing een schot van grote afstand over de WHC keepster in het doel zag belanden. 3 minuten later was het weer gelijk, toen Jivika van Loenen een afvallende corner voorgaf en Demi van den Brink bij de 2e paal binnen tikte; 2-2.

Vervolgens was het Mirthe Ubink showtime; de nummer 11 van WHC maakte tussen de 35e en 45e minuut 3 doelpunten, waarbij met name de 3e (lob) zeer fraai was.

Direct na rust liet ze nogmaals haar klasse zien en maakte ze ook de 6-2. De wedstrijd was gespeeld, beide teams deden nog hun best om er iets van te maken, maar er ontstonden geen echte kansen meer.

De competitie zit er bijna op; volgende week zaterdag 26 mei de laatste wedstrijd, om 12:30 uur thuis tegen Hierden VR1. Sparta Nijkerk is dan aan haar stand verplicht het seizoen af te sluiten met een overtuigende driepunter.