Afbeelding
Kees van den Heuvel

Vakantiespektakel Nijkerk houdt er na 47 jaar mee op

13 juli 2021 om 08:00 Activiteiten

NIJKERK Het Vakantiespektakel dat elk jaar in de laatste week van de schoolvakantie wordt gehouden in de Nijkerkse wijk Paasbos, houdt op te bestaan. Na 47 jaar is het over en uit voor dit kinderevenement. Een groot gebrek aan voldoende vrijwilligers ligt hier voornamelijk aan ten grondslag.

,,Het is niet verantwoord om een hele groep kleine kinderen te laten begeleiden door slechts één moeder”, aldus mevrouw Van Meerveld namens de organisatie. Per dag kwamen circa 250 kinderen af op de activiteiten van het Vakantiespektakel. Het was de bedoeling dat dit jaar (2021) voor de laatste keer het Vakantiespektakel in de karakteristieke tent werd gehouden, maar zelfs deze editie krijgt de organisatie niet meer rond. Er zijn teveel mensen weggevallen. 

HET BOEK SLUIT Er werd voor die laatste editie gedacht aan drie dagen vol fun voor de kinderen en twee verkoopdagen met oude spullen en een reünie, maar van de grote kern mensen zijn er te weinig over. Er volgt binnenkort nog een bedankkaartje voor alle sponsors en daarna sluit het boek. Ook de schuur met opslag van het Vakantiespektakel achter het stadhuis dient te verdwijnen. Het gemeentehuis en haar omgeving (met uitzondering van het oude gedeelte van het stadhuis) maken plaats voor woningbouw. Dat had hoe dan ook betekend dat het Vakantiespektakel op zoek had moeten gaan naar een nieuwe opslag.

Door Kees van den Heuvel

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie