Op het rond het meer van Bracciano werd de afgelopen weken met man en macht gezocht naar de vermiste Samuël Boujadi.
Op het rond het meer van Bracciano werd de afgelopen weken met man en macht gezocht naar de vermiste Samuël Boujadi. Johan Kok

Vrienden van vermiste Samuël Boujadi wachten op geavanceerde apparatuur

10 juli 2021 om 12:12 Mensen

NIJKERK Vrienden van de vermiste Nijkerker Samuël Boujadi zijn voorlopig weer terug in Nederland. Ook Nederlandse hulpverleningsteams zijn voor nu naar huis gegaan. ,,We zijn op dit moment aan het wachten op verdere professionele hulp met geavanceerde apparatuur. En daar gaat wat tijd overheen”, legt vriend Jack Schreudering uit in een nieuwe videoboodschap. 

Ondertussen is de zoektocht naar de 22-jarige Boujadi niet gestaakt; de Italiaanse brandweer gaat door met duiken in het meer van Bracciano. 

AANWIJZING Boujadi is sinds 25 juni spoorloos, nadat hij in zijn eentje in het meer ging zwemmen. Sindsdien wordt met man en macht naar hem gezocht. Naast lokale hulpdiensten kwam ook onder meer de Nederlandse stichting SIGNI zoekhonden in actie. Dit leidde eerder deze week tot een concrete aanwijzing. De speurhond waarmee op het water wordt gezocht naar sporen, sloeg vier keer aan op dezelfde locatie.  

VOORBEREIDINGEN Volgens de vrienden treft een professioneel team met de benodigde apparatuur op dit moment voorbereidingen om in actie te komen. Op zijn vroegst gebeurt dit vanaf aankomende woensdag; op zijn laatst volgend weekend. ,,Daar zijn we echt van afhankelijk. Het heeft voor ons nu geen zin om daar te zijn. We wachten even af op de vorderingen vanuit Italië zelf en vanuit Nederland”, zegt Schreudering. 

Initieel hadden de vrienden gehoopt dat het professionele hulpteam dit weekend al aan de slag kon gaan bij het meer. ,,Het is erg jammer. We hebben sterk het vermoeden dat we zijn lichaam hebben gevonden. Dan wil je ook meteen doorpakken en zorgen dat er duidelijkheid komt”, laat Daniël van Deutekom, een andere vriend van Boujadi, in de videoboodschap weten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie