Marianne Berendrecht van Kinderpraktijk BinnensteBuiten
Marianne Berendrecht van Kinderpraktijk BinnensteBuiten Frans van Lieshout

Kinderpraktijk voor versterken persoonlijke basis

9 juli 2021 om 16:47 Lokaal Deel je nieuws

”Een kind met gezond zelfvertrouwen is zeker van zichzelf en straalt rust uit. Het kind is ontspannen, heeft zelfvertrouwen en kan zich overgeven aan nieuwe ervaringen. Een kind met zelfvertrouwen kan verbinding maken met de ander en weet: ik mag er zijn!”

Aan het woord is Marianne Berendrecht van Kinderpraktijk BinnensteBuiten in Harderwijk. Dit jaar is zij begonnen met haar onderneming om kinderen te begeleiden op sociaal-emotioneel gebied. Na ruim 23 jaar werkzaam te zijn geweest in het basisonderwijs, geeft zij met ruime ervaring en deskundigheid vol enthousiasme haar Kinderpraktijk BinnensteBuiten vorm. Zij heeft hart voor kinderen en wil bijdragen aan het welbevinden, geluk en het sterk in het leven staan van het kind.

“Vanuit het werk voor de klas heb ik veel ervaring opgedaan in het omgaan met verschillen tussen kinderen, hun gedrag en hun specifieke behoeften om te groeien.  Mijn kracht is het doorzien wat een kind nodig heeft en daarin kunnen aansluiten bij het kind. De pedagogisch sfeer en dynamiek is van groot belang: een kind dat zich veilig voelt, gaat zichzelf laten zien en wat hij/zij in huis heeft, voelt zich goed en komt tevoorschijn.”

Kinderpraktijk BinnensteBuiten biedt maatwerk begeleiding aan kinderen tussen de 5-10 jaar en is gericht op de individuele behoefte van een kind. De focus ligt op het versterken van het zelfvertrouwen, omgaan met emoties, weerbaar zijn en de sociale omgang. In een veilige, ongedwongen setting worden op een creatieve wijze en met plezier vaardigheden besproken, aangeleerd en ingeoefend. Er is aandacht voor woorden geven aan het gevoel en gebruik maken van de lichaamstaal en -expressie. Door te laten zien en horen wat er innerlijk leeft, geef je uiting aan wie je bent. Je neemt je plek in en laat zien wie je bent. Verder komen onderwerpen aan de orde als: emoties herkennen en uiten en het opkomen voor eigen wensen, grenzen en behoeften en die van de ander. “Ik ben ervan overtuigd dat als je vroegtijdig signaleert en inspeelt op een behoefte, je veel problemen op latere leeftijd kunt voorkomen en voor kunt zijn”, aldus Marianne.

De aanpak van de kinderpraktijk is kleinschalig waarbij persoonlijk contact en betrokkenheid centraal staan. Het aanbod is divers: van een eenmalige workshop rond een specifiek thema, tot een training op individueel niveau of een maatwerk traject van 8 weken.

Geïnteresseerden kunnen meer lezen op www.kinderpraktijkbinnenstebuiten.nl of een e-mail sturen naar marianne@kinderpraktijkbinnenstebuiten.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie