veluwezegel
veluwezegel nvt

Trots op deze 7 werknemers die een praktijkverklaring ontvingen

9 juli 2021 om 12:31 Zakelijk Deel je nieuws

Donderdag 8 juli feliciteerden StartCollege, Landstede en Inclusief Groep 7 werknemers met het behalen van een MBO praktijkverklaring Groen en Schoonmaak. De werknemers volgden de route Praktijkleren bij de genoemde organisaties, omdat het behalen van een volwaardig mbo-diploma voor hen (op dit moment) niet haalbaar is. Met het volgen van deze route hebben zij toegewerkt naar een landelijk erkende praktijkverklaring. Iets om trots op te zijn!

Gert-Jan Gerrits, bedrijfsdirecteur Inclusief Groep is blij dat door de route Praktijkleren mensen die nog geen startkwalificatie hebben (niet in het bezit zijn van een havo-, vwo- of mbo-niveau 2 diploma), op deze manier zich wel verder kunnen ontwikkelen. “De schaarste op de arbeidsmarkt is groot. Door Praktijkleren kan deze groep mensen zich verder ontwikkelen tot duurzaam inzetbare werknemers waar werkgevers om zitten te springen”, aldus Gert-Jan Gerrits.

Voordeel Praktijkleren voor werkgevers
Het mooie van Praktijkleren is dat je als werkgever heel gericht kijkt over welke vaardigheden de toekomstige werknemers moeten beschikken. Op de Noord Veluwe hebben Inclusief Groep, StartCollege en Landstede, een leerlijn ontwikkeld. De werknemer volgt het praktijkgedeelte van de MBO-opleiding bij de werkgever. De praktijkopleider die werkzaam is bij de werkgever begeleidt de kandidaat en toetst de vaardigheden af. De ondersteuning en de begeleiding van werkgevers ligt bij Inclusief Groep.

Wilt u ook investeren in talent?
De 7 werknemers die op 8 juli een praktijkverklaring hebben ontvangen zijn in dienst bij de Schoonmaak en Groen afdeling van Inclusief Groep. We zijn op zoek naar werkgevers die ook behoefte hebben aan geschoold personeel, zodat gezamenlijk de route Praktijkleren kan worden opgezet. Deelname aan deze route Praktijkleren is voor werkgevers kosteloos. Wel vergt het tijd en inzet om deze mensen te begeleiden. U investeert in talent en kevert een bijdrage aan een duurzaam inclusieve arbeidsmarkt als erkend leerbedrijf. Een arbeidsmarkt waar iedereen de kans krijgt om zich verder te ontwikkelen. Tegelijkertijd krijgt u vakkundig en geschoold personeel die de vaardigheden leert die binnen uw bedrijf nodig zijn.

Meer weten? Neem dan contact op met onze projectleider: Bertina Rijksen, b.rijksen@intervens.nl. Zij komt graag bij u langs om samen de mogelijkheden door te spreken.         

advertentie
advertentie