De luisterplaats  achter Nieuwstraat 9 is open voor luisteraars.
De luisterplaats achter Nieuwstraat 9 is open voor luisteraars. Ies van den Akker

Derde zomeravondconcert op de beiaard

5 juli 2021 om 17:30 Muziek

NIJKERK Op dinsdag 13 juli, vanaf 20.00 uur, strooit Roel Smit, stadsbeiaardier in Doetinchem en Hengelo, muziek uit over de stad Nijkerk. Hij beperkt zich tot muziek uit Engeland en Duitsland en geeft ook een eigen improvisatie ten beste. 

Hij begint met een speels stuk, een Voluntary van Stanley. De suite, die volgt, werd geschreven door de ‘Engelse Duitser’ Händel. Het stuk is opgebouwd uit verschillende dansvormen. Van Bach speelt hij eerst oefenmuziek uit het boekje dat de componist schreef voor Anna Magdalena. Speels en lieflijk is deze muziek. Daarna eert Roel eert Matthias Van den Gheyn in dit herdenkingsjaar met een improvisatie. Dan komt Bach weer voorbij, maar nu in een groter werk, de voor beiaard bewerkte partita die hij voor viool schreef. Tot besluit gaat de beiaardier weer de Noordzee over en eindigt met de bekende Air & Gavotte van Wesley.

De luisterplaats van de Nijkerkse Klokkenspelvereniging, achter Nieuwstraat 9, is weer open. Luisteraars zijn daar hartelijk welkom. Aansluitend aan het concert is er weer gelegenheid om met een drankje en een nootje de beiaardier te ontmoeten bij de torenopgang. ,,De 1,5 meter regel kan goed worden nageleefd”, belooft de vereniging.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie