Afbeelding
Gemeente Nijkerk

Wethouders praten met leerlingen Accent praktijkonderwijs over coronatijd

2 juli 2021 om 13:52 Onderwijs

NIJKERK Wethouders Mariëlle Broekman-van der Pers (o.a. onderwijs-arbeidsmarkt) en Nadya Aboyaakoub-Akkouh (o.a. jeugd en onderwijs) zijn onlangs op werkbezoek geweest bij Accent praktijkonderwijs. Ze gingen met leerlingen in gesprek over hoe zij de coronatijd hebben ervaren. 

De wethouders hadden eerst een gesprek met directeur Marieke Haanschoten over gelijke kansen en de coronatijd voor leerlingen en personeel. Daarna gingen ze in gesprek met docente zorg Marjan van Dijk en leerlingen Jelle (15), David (15), Rahaf (15), Ilse (15), Rianne (15). De wethouders wilden namelijk graag rechtstreeks van de leerlingen te horen wat zij belangrijk vinden.

‘SAAI’ Een aantal zaken kwam aan de orde; de coronatijd was voor een aantal leerlingen een tijd van bezinning. Voor de een was het soms balen dat er geen gezellige ontmoeting meer was en al het leuke wegviel, zoals familiefeestjes en verjaardagen. Ze vonden het ook saai, omdat er niets te doen was. Voor enkelen was het ook wel echt meer dan een dip. ,,Gelukkig is dat nu voorbij”, zei een van de leerlingen. Sommige leerlingen zijn ook gedurende de lockdowns op school geweest, omdat het thuis te onrustig was en/of leerlingen houvast van de docent nodig hadden. De wethouders roemden Accent voor de betrokkenheid bij hun leerlingen en de inzet om te knokken om deze leerlingen op een geschikte vervolgopleiding of werkomgeving te krijgen. 

Het praktijkonderwijs was overigens uitgezonderd van schoolsluiting, zodat praktische vakken gewoon op school gevolgd konden worden. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie