Afbeelding
Johan Kok

Vrienden en betrokkenen zoeken in Italië mee naar vermiste Samuël Boujadi

2 juli 2021 om 10:30 Overig

NIJKERK Tientallen vrijwilligers hebben gehoor gegeven aan de oproep van de Family Church in Nijkerk om te helpen zoeken naar de vermiste Samuël Boujadi. Een groep van veertien vrijwilligers helpt rond het meer van Bracciano in Italië mee met zoeken naar hun vermiste vriend en kerkgenoot en er is meer hulp onderweg. 

De 22-jarige Boujadi is sinds vorige week vrijdag spoorloos, nadat hij in zijn eentje in het meer ging zwemmen. Sindsdien wordt met man en macht naar hem gezocht door lokale hulpdiensten, maar ook door vrienden en betrokkenen vanuit Nederland. Nadat vier vrienden drie dagen lang hadden gezocht zonder resultaat, deed afgelopen week de Family Church, waar Boujadi actief lid van is, een oproep aan geloofsgenoten en anderen om mee te helpen zoeken in Italië. 

OPROEP Op Facebook werd de pagina ‘Samuël zal leven’ aangemaakt. ,,We zoeken tussen de 20 en 30 mensen die mee willen helpen om Samuël terug naar huis te brengen! Namens het team in Italië, dat al aan het zoeken is naar Samuël, werven wij mensen die bereid zijn om naar Italië te komen om te helpen zoeken”, zo klonk de oproep op deze pagina. Daar werd gehoor aan gegeven, want inmiddels zijn veertien vrijwilligers naar Italië afgereisd. Twee boten, waaronder een sonarboot, zijn onderweg naar het meer en ook een team met speurhonden stapt zo snel mogelijk in het vliegtuig om in Italië mee te helpen zoeken naar de vermiste jongen. Ook een duiker, die tot 60 meter diep kan duiken, is onderweg. 


‘DANKBAAR’ ,,Er wordt echt alles op alles gezet om hem te vinden, vanuit alle hoeken komt hulp”, laat Jack Schreudering, een van de vrienden van Boujadi, weten in een videoboodschap. ,,Komende dagen komen er nog ongeveer zes mensen deze kant op om te helpen in onze zoektocht naar Samuël. We zijn heel dankbaar dat zij dat gratis en belangeloos willen doen. Maar het vliegen en huisvesten kost natuurlijk wel geld, we proberen de goedkoopste accomodaties te vinden om iedereen te huisvesten, maar jullie giften blijven van harte welkom”, benadrukt Schreudering. ,,Blijf geven, we willen Samuël thuisbrengen.” 

Van de redactie

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie