Afbeelding
Gemeente Nijkerk

Summer Experience Nijkerk: gratis jeugdactiviteiten ‘lockdownjaar’

1 juli 2021 om 10:35 Activiteiten

NIJKERK Tijdens de hele zomervakantie organiseert de gemeente Nijkerk een uitgebreid programma van gratis sportieve, culturele en recreatieve activiteiten voor de jeugd van 4 tot en met 18 jaar. Met al deze activiteiten doet de gemeente deze zomer iets extra’s voor de jeugd in Nijkerk, Hoevelaken en Nijkerkerveen.

Wethouder Nadya Aboyaakoub: ,,In onze contacten met inwoners, scholen en maatschappelijke partners hebben we vernomen dat de coronatijd moeilijk was - en soms nog is - voor een deel van de gezinnen. Ouders en kinderen waren natuurlijk veel meer thuis. Daar moesten ze samen ook de rust en ruimte vinden om te werken en te leren. Veel moest online. En er waren voor de kinderen minder leuke activiteiten dan normaal, zoals naar (sport-)clubs gaan. Ook zagen zij hun vrienden veel minder. Voor de jeugd doen we daarom in deze zomervakantie graag iets extra’s.”

GRATIS De Rijksoverheid heeft geld ter beschikking gesteld om voor de jeugd deze zomer iets extra’s te kunnen doen. Met dat geld organiseert de gemeente Nijkerk het uitgebreide programma van de Summer Experience Nijkerk met alle gratis activiteiten.

Nijkerk Sportief en Gezond, het Recreators Sportteam en de Bibliotheek gemeente Nijkerk zorgen van maandag 19 juli tot en met vrijdag 27 augustus voor interactieve en inspirerende activiteiten op verschillende plekken in de gemeente. Het programma van sport en spel, workshops, clinics en theatervoorstellingen is te vinden op www.nijkerk.eu/summer-experience.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Afbeelding
advertentie
advertentie