Nijkerker Rick van Breugel (r) heeft restaurant De Kleine Holevoet overgenomen van Bas Vermeulen.
Nijkerker Rick van Breugel (r) heeft restaurant De Kleine Holevoet overgenomen van Bas Vermeulen. Margreet Hendriks

Nijkerker Rick van Breugel neemt restaurant in Scherpenzeel over

23 juni 2021 om 10:05 Zakelijk

NIJKERK Nijkerker Rick van Breugel is de nieuwe eigenaar van Restaurant De Kleine Holevoet in Scherpenzeel. De overname heeft inmiddels plaatsgevonden. Van Breugel zegt trouw te blijven aan het concept van ‘de betere keuken’ in het restaurant en heeft ook het personeel, waaronder kok Aron van der Grift, overgenomen.

Vorig eigenaar Bas Vermeulen blijft in de Scherpenzeelse horeca actief met de exploitatie van Prinsheerlijk Eten & Drinken en Huize Scherpenzeel. ,,Het is allemaal heel snel gegaan’’, vertelt Vermeulen, die in februari 2018 aan de wieg stond van De Kleine Holevoet. Na de sluiting van De Witte Holevoet, waaraan zijn familie meer dan dertig jaar verbonden is geweest, besloot de horecatelg de fameuze keuken van het hotel-restaurant in een nieuw en modern jasje voort te zetten in het op een steenworp afstand gelegen horecapand aan het Holevoetplein 296.

METAMORFOSE Het pand, dat de familie Vermeulen op dat moment al langer exploiteerde als restaurant KipLekker, onderging een metamorfose en werd voorzien van een klassieke uitstraling waarin het gedeeltelijk uit De Witte Holevoet meeverhuisd meubilair naadloos opging. Het leek alsof de geschiedenis zich herhaalde want nadat het oorspronkelijk hotel De Holevoet door oorlogsgeweld was verwoest, verplaatste de toenmalig eigenaresse in 1942 haar nering ook al naar dit pand onder de naam De Kleine Holevoet.

OVERNAME Bas Vermeulen zegt de afgelopen 3,5 jaar met heel veel plezier De Kleine Holevoet te hebben geëxploiteerd en op de kaart gezet. ,,De coronaperiode was natuurlijk een hele moeilijke tijd voor de horeca en ook voor ons’’, aldus Bas die samen met zijn broer Tom zowel verantwoordelijk was voor de horecaexploitatie van De Kleine Holevoet als Prinsheerlijk Eten & Drinken en Huize Scherpenzeel. ,,We hebben ons in die periode niet alleen gericht op afhaalmaaltijden, maar Tom en ik hebben ook hard gewerkt in andere sectoren om het hoofd boven water te houden. De andere baan beviel Tom zo goed dat hij besloten heeft om de horeca uit te gaan. Drie locaties runnen is voor mij echter iets te veel van het goede. Daarom heb ik besloten om op zoek te gaan naar een overnamekandidaat voor De Kleine Holevoet en mij helemaal te gaan richten op Prinsheerlijk en Huize Scherpenzeel. Ik ben blij met Rick van Breugel, omdat hij het concept van De Kleine Holevoet voort wil zetten. Dit restaurant is toch een beetje ‘mijn kindje’. Maar met Rick heb ik er alle vertrouwen in.’’

Dit is precies het restaurant wat ik altijd al graag wilde hebben

ONTZETTEND BLIJ Van Breugel is in elk geval ontzettend blij met De Kleine Holevoet. ,,Dit is precies het restaurant wat ik altijd al graag wilde hebben. Een keuken die een beetje tegen een ster aan schuurt, maar toch betaalbaar en met een ongedwongen sfeer.’’ De Nijkerker heeft ondanks zijn jonge leeftijd (30) al flink wat ervaring in de horeca opgedaan. Zo werkte hij in zijn woonplaats lange tijd bij ‘t Regthuys, was bedrijfsleider en ook korte tijd mede-eigenaar van de opvolger van deze horecagelegenheid in het oude Waaggebouw op het Plein, Grand Café Lust, en werkte daarna verschillende jaren als sommelier bij onder meer De Oranjerie in Barneveld. In de coronatijd ging hij aan de slag bij het schildersbedrijf van zijn familie en maakt nu een hele nieuwe start in de horeca als eigenaar van De Kleine Holevoet.

ENTHOUSIAST ,,Ik was meteen enthousiast van het restaurant’’, zegt Van Breugel die via de Maitre-Sommelier van De Kleine Holevoet, Gert Docter, attent werd gemaakt op de verkoop van De Kleine Holevoet. ,,Ik heb met Docter samengewerkt in De Oranjerie in Barneveld. Bas had hem gevraagd eens om zich heen te kijken naar een mogelijke overnamekandidaat en benaderde mij. In het eerste gesprek met Bas was er meteen een klik. We delen allebei een passie voor wijnen en hebben dezelfde ideeën als het gaat om het restaurant. Kunnen samenwerken met een top-kok als Aron van der Grift is natuurlijk een cadeautje. Over zijn samenstelling van de menukaart en de kwaliteit van wat er uit de keuken komt, hoef ik me helemaal geen zorgen te maken. Ik kan mij helemaal richten op de gasten, de wijnen en ervoor zorgen dat het restaurant goed draait.’’

Kunnen samenwerken met een top-kok als Aron van der Grift is natuurlijk een cadeautje

RUSTIG DORP Niet alleen het restaurant, maar ook de kennismaking met Scherpenzeel heeft Rick van Breugel aangenaam verrast. ,,Wat een heerlijk en rustig dorp. Het is dat mijn vriendin nog zo verknocht is aan Nijkerk, maar ik zou hier zo kunnen gaan wonen’, concludeert Rick die inmiddels ook al de nodige vrienden en familie uit zijn woonplaats heeft laten kennismaken met het lekker tafelen in Scherpenzeel. De enige aanpassing die hij tot nu toe heeft gedaan betreft de openingstijden van het restaurant. De Kleine Holevoet is van dinsdag tot en met zaterdag geopend vanaf 17.00 uur en op zondag en maandag gesloten. 

Daarnaast gaat de nieuwe eigenaar van De Kleine Holevoet nog een samenwerking aan met Bas Vermeulen voor de catering van Huize Scherpenzeel. ,,Onze kok Aron van der Grift zorgde daar in het verleden altijd voor en het is de bedoeling dat hij dit blijft doen’’, zegt Vermeulen die laat weten terug te kijken op een ontzettend mooie tijd met De Kleine Holevoet. ,,Daarvoor wil ik ook alle gasten heel hartelijk bedanken.’’

Door Margreet Hendriks

Margreet Hendriks
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie