Afbeelding
Persbureau Midden Nederland

Duizenden euro’s schade na oranjefeest in Nijkerks park

23 juni 2021 om 09:09 Overig

NIJKERK Een eerste schatting leert dat er maandagnacht in het park in de wijk Corlaer tussen de twee- en drieduizend euro aan schade is aangericht door de feestende jongeren. In het park werden vooral veel glasscherven aangetroffen. Er is een gespecialiseerd bedrijf ingeschakeld om het zand te zeven.

In het park aan het Jaagpad kwamen maandagavond honderden jongeren bijeen om feest te vieren na de 3-0 overwinning van Oranje op Noord-Macedonië. Het feest verliep gemoedelijk, totdat de sfeer omsloeg en er vechtpartijtjes ontstonden onderling. De ME greep uiteindelijk in en veegde het park leeg.

Burgemeester Gerard Renkema heeft zich over een aantal zaken verbaasd, onder meer over het overmatig alcoholgebruik onder de relatief jonge doelgroep. ,,Ik ben zelf een groot voetbalfan, dus ik begrijp de blijdschap na een mooie wedstrijd. Wat er maandagavond laat is gebeurd past echter niet bij het vieren van een overwinning”, zei hij. Daarnaast doet hij een dringend beroep op de ouders om in de gaten te houden waar de jongeren zijn. Meerdere jongeren zijn maandagavond door de politie herkend. Bekeken wordt of zij de komende tijd met een bezoek worden vereerd. Er worden in ieder geval stevige maatregelen genomen door gemeente en politie om een herhaling van de ongeregeldheden te voorkomen.

Door Wijnand Kooijmans

Wijnand Kooijmans
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie