Afbeelding
PATRICK SIEMONS

Wethouder Broekman: ‘Geen sprake van conflict met bestuur Citymarketing Nijkerk’

22 juni 2021 om 16:14 Politiek

NIJKERK Er is geen sprake van een conflict met het bestuur van de Stichting Citymarketing Nijkerk, hooguit van een verschil van inzicht. Dat zegt wethouder Mariëlle Broekman naar aanleiding van het opstappen van het volledige bestuur van de stichting.

Door de gemeente is drie jaar flink geïnvesteerd in de stichting. Het gaat om in totaal 450.000 euro. Maar voor de toekomst moet er een stukje cofinanciering komen, zo geeft de wethouder aan. Dat betekent andere inkomensstromen dan alleen geld van de gemeente. ,,Het kan niet zo zijn dat men blijft hangen aan het financiële infuus van de gemeente.”

BEHOUDEN De stichting heeft goed werk geleverd, zo geeft Broekman aan. ,,Wat is opgebouwd willen we ook behouden en daarover zijn we volop in overleg met betrokken partijen op het terrein van de vrijetijdseconomie. Ook Lekker Nijkerk is daarbij betrokken geweest.”

Volgens de wethouder richt het beleid zich op zowel inwoners als toeristen. Op dit laatste punt is onder meer overleg gevoerd met het Nederlands Bureau van Toerisme. In totaliteit wil wethouder Broekman komen tot een bredere groep waarbinnen wordt samengewerkt. Dat geldt dan voor de gehele gemeente. Hoe dat er precies moet gaan uitzien is nog een kwestie van uitwerking. Broekman verwacht niet dat daarmee nog veel tijd verstreken gaat.

Gekeken wordt hoe de evenementenkalender kan worden verbreed. Maar ook hoe het bedrijfsleven bij de vrijetijdeconomie kan worden betrokken. Hierbij wijst de wethouder onder meer op het grote aantal bedrijven in de foodsector dat in Nijkerk is gevestigd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie