Afbeelding
Unsplash

Leefstijlalliantie van start in Nijkerk

15 juni 2021 om 14:31 Politiek

NIJKERK De startbijeenkomst van de Nijkerkse Leefstijlalliantie vond plaats op 9 juni. Met allerlei activiteiten en maatregelen willen de partners in de alliantie bijdragen aan een gezonde leefstijl van de inwoners van de gemeente.

Na het Sport- en Beweegakkoord uit 2020 hebben de partners samengewerkt aan een Leefstijlakkoord. ,,Het bouwt erop voort. Met het Leefstijlakkoord willen we inwoners, naast het kiezen voor sporten en bewegen, ook helpen om nog meer gezonde keuzes te maken. Makkelijk gezonde keuzes maken in een gezonde omgeving”, aldus een persbericht van de gemeente Nijkerk.

AANVULLING ,,Er gebeurt al veel op het gebied van preventie en leefstijl in de gemeente Nijkerk. Denk hierbij aan initiatieven uit het JOGG-programma (voor een gezonde omgeving en een gezonde jeugd), het Preventie Interventie Team, Welzijn op Recept, Stop Drugs Nijkerk, het Convenant Verslavingspreventie op scholen, Samen Starten Nijkerk en natuurlijk het Sport- en Beweegakkoord”, aldus de gemeente ,,Het is belangrijk dat we dat als basis zien en daarin blijven investeren. De afspraken in het Leefstijlakkoord zijn dan ook bedoeld als aanvulling en versterking van wat er al is.”

SPEERPUNTEN In het akkoord staan vier speerpunten: de gezonde keuze is de makkelijke keuze; een rookvrije generatie; alcohol- en middelengebruik verder terugdringen; en iedereen doet mee. 

VOORTGANG De partners in de alliantie gaan het Leefstijlakkoord uitwerken in een concreet uitvoeringsprogramma per speerpunt. Daarin staan dan de activiteiten en maatregelen beschreven en de planning ervan. Tijdens de startbijeenkomst op 9 juni hebben de partners afgesproken wie van hen welk speerpunt gaat uitwerken. In het vervolgoverleg in september bespreken zij de voortgang. Organisaties die ook graag willen werken aan de uitvoering van het Leefstijlakkoord zijn van harte uitgenodigd aan te sluiten.

,,Gezonde en vitale inwoners van de gemeente Nijkerk. Wat een belangrijk en mooi doel om na te streven”, zegt wethouder Harke Dijksterhuis. ,,Als wethouder Publieke Gezondheid ben ik trots op de samenwerking van de gemeente Nijkerk met de verschillende partners in deze alliantie.”

Partners in de Leefstijlalliantie zijn Gezondheidscentra Nijkerk, Sigma, Jeugd- en Jongerenwerk, Nijkerk Sportief en Gezond, 2B Paashuis, Di-eetgezond, Fysiotherapie De Nije Veste, gemeente Nijkerk.

advertentie
advertentie