v.l.n.r. Riko, Martijn, wethouder Mariëlle Broekman, Laila en Niels.
v.l.n.r. Riko, Martijn, wethouder Mariëlle Broekman, Laila en Niels. Inclusief Groep

Schoonmakers worden in het zonnetje gezet op dag van de schoonmaker: ‘Ze verdienen het’

15 juni 2021 om 08:45 Mensen

NIJKERK Vandaag, dinsdag 15 juni, is het de dag van de schoonmaker. Een dag waarop Inclusief Groep alle schoonmakers binnen Inclusief Groep wil bedanken voor hun inzet en werk bij onder meer het gemeentehuis van Nijkerk. 

,,Juist in de coronacrisis werd weer duidelijk hoe belangrijk het vak van schoonmaker is”, aldus Inclusief Groep. ,,Vanwege corona werden extra eisen gesteld aan het schoonmaken en dit is door onze medewerkers goed opgepakt. Deurklinken en trapleuningen moeten regelmatig worden schoongemaakt. Daar waar overig personeel wel aanwezig is, worden ruimtes extra schoongemaakt en ga zo maar door. Een hele klus, maar op elke locatie waar wij werkzaam zijn, wordt het door onze schoonmakers goed opgepakt en naar volle tevredenheid van de opdrachtgevers uitgevoerd.”

GEMEENTEHUIS Zo ook bij de gemeente Nijkerk. Het gemeentehuis in Nijkerk wordt als jaren schoongemaakt door de medewerkers van Inclusief Groep. ,,De schoonmakers van Inclusief Groep zijn vertrouwd en graag gezien in onze organisatie. Zij zorgen er elke dag weer voor dat wij ons werk kunnen doen in een frisse en schone werkomgeving. Ze verdienen het zeker om even extra in het zonnetje gezet te worden,” aldus wethouder Mariëlle Broekman.

ACADEMIE Bij Inclusief Groep krijgen medewerkers de mogelijkheid om diploma’s en certificaten te behalen, om zo een volleerd schoonmaker te worden. In de Schoonmaak Academie van Inclusief Groep zijn werknemers echt aan het werk in de schoonmaak, maar daarnaast wordt de academie gebruikt om werknemers- en vakvaardigheden aan te leren. Door middel van praktijkleren kunnen zij gerichte vakvaardigheden aanleren en daarvoor landelijk erkende praktijkverklaringen ontvangen. Henny is al jaren werkzaam in de schoonmaak. Zij heeft door praktijkleren praktijkverklaringen gehaald. ,,Ik heb nog nooit een diploma behaald en binnenkort kan ik wel zeggen dat ik in het bezit ben van praktijkverklaringen. Daar ben ik best trots op”.

Inclusief Groep is nog op zoek naar schoonmakers. Solliciteren kan viasollicitaties@inclusiefgroep.nl.

advertentie
advertentie