Marten en Hennie bij hun uitgedoste woning in Nijkerk.
Marten en Hennie bij hun uitgedoste woning in Nijkerk. Aalt Guliker

Oranjekoorts slaat toe bij Nijkerkse familie Kloostra

13 juni 2021 om 11:16 Overig

NIJKERK Marten (66) en Hennie Kloostra (62) uit Nijkerk zijn helemaal klaar voor het EK voetbal dat afgelopen vrijdag is begonnen. Kloostra en zijn vrouw zijn gek van Oranje en dat is te zien ook. Hun huis aan de Fenteler is totaal omgebouwd in oranjesferen, zowel binnen als buiten kun je er niet meer omheen. Tot een paar jaar geleden moest zelfs de vloer eraan geloven. Ook die was groen.

De passie van het echtpaar begon in 1982 toen mevrouw Kloostra met de eerste oranjeversieringen thuis kwam. In de loop der jaren is deze verzameling enorm uitgebreid. Zo is te zien op de foto’s. In de gang staat een noodtelefoon, uiteraard in oranje gekleurd. Een enthousiaste Marten vertelt: ,,Als het niet goed gaat met het Nederlands elftal dan bel ik met deze telefoon bondscoach Frank de Boer op en geef hem de gouden tip.” 

Voor iedereen die bij Marten en Hennie voetbal kwam kijken lag er een oranje shirt klaar. Hij had er zelfs zoveel liggen dat ook de buren ‘gered’ konden worden. Door de huidige coronamaatregelen is dat deze editie helaas niet mogelijk. 

Het echtpaar denkt dat Oranje ver komt dit jaar en vindt het jammer dat Donny van de Beek geblesseerd is afgehaakt.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie