Afbeelding
NK Tegelwippen

Accent praktijkonderwijs Nijkerk doet mee aan het NK tegelwippen

3 juni 2021 om 10:00 Natuur en milieu

NIJKERK Accent praktijkonderwijs Nijkerk doet op 18 juni mee aan het NK Tegelwippen. De school verruilt tegels op het schoolplein voor groen. 

,,In deze landelijke competitie staat Nijkerk op de 64e plaats, dus dat kan beter”, vindt Harry van der Beek, docent groen bij Accent praktijkonderwijs Nijkerk. ,,We gaan een stuk tegels eruit halen en planten erin zetten om een groener schoolplein te krijgen.” 

TEGELS ERUIT Het NK Tegelwippen wordt voor het tweede jaar op rij georganiseerd en er strijden ruim veertig gemeenten mee van 30 maart tot 30 september. Gedurende het NK worden in heel Nederland tegels vervangen door groen om zo wateroverlast te voorkomen, koelte te bieden in tijden van hitte, water vast te houden bij droogte en de leefruimte voor planten en dieren te vergroten.

De gemeente die de meeste tegels per inwoner wipt, wint de prestigieuze Gouden Tegel. Ook actieve bewoners die hun (gevel)tuin transformeren maken kans op een prijs: de Publiekswipper die begin oktober wordt uitgereikt.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie