Afbeelding
Gemeente Nijkerk

Burgemeester en wethouder gaan klussen bij Scouting Nijkerk

28 mei 2021 om 14:56 Maatschappelijk

NIJKERK Burgemeester Gerard Renkema en wethouder Harke Dijksterhuis gaan zaterdagmiddag 29 mei aan de slag als vrijwilliger bij scoutinggebouw Dammersgoed in Nijkerk. Dit doen zij in het kader van NLdoet. Met de klus willen Renkema en Dijksterhuis onderstrepen hoezeer het college van B&W de vrijwilligers in de gemeente Nijkerk waardeert.

De burgemeester en wethouder gaan zaterdagmiddag kisten schuren bij het scoutinggebouw. 

,,Door vrijwilligers in heel Nijkerk worden bergen werk verzet. We zijn daar ontzettend blij mee, want organisaties komen vaak niet aan al het werk toe”, aldus Renkema. ,,Bovendien leren vrijwilligers allerlei nieuwe vaardigheden. Voor zowel de (sport)verenigingen, kerken of organisatie als de vrijwilliger een win-winsituatie.”

Wethouder Harke Dijksterhuis vult aan: ,,We mogen dankbaar zijn dat zo veel mensen in onze gemeente vrijwilligerswerk doen. Daar kunnen we als samenleving echt niet zonder. Daarnaast merk ik elke keer weer dat vrijwilligerswerk ook veel energie geeft, bijvoorbeeld door de nieuwe mensen die je weer leert kennen. Dus mocht je nog geen vrijwilliger zijn: ga op zoek. Bijvoorbeeld bij een vereniging of via het vrijwilligerspunt van Sigma. Er is altijd wel een klus die bij jou past.”

advertentie
advertentie