Dankzij het project 'Job Booster' in Burkina Faso zijn al veel jongeren aan het werk geholpen.
Dankzij het project 'Job Booster' in Burkina Faso zijn al veel jongeren aan het werk geholpen. Woord en Daad

Woord en Daad verkoopt vlaai voor goed doel Burkina Faso

1 juni 2021 om 08:00 Maatschappelijk

NIJKERK Traditiegetrouw organiseert Woord en Daad in Nijkerk ook dit jaar weer een vlaaienactie rond Vaderdag, voor het goede doel. De opbrengst van deze actie is voor het project ‘Job Booster’ in Burkina Faso.

In 2017 begon dit werk en opleiding-project met het doel om zoveel mogelijk jongeren te ondersteunen naar werk. De afgelopen jaren is er veel werk verzet en zijn er duizenden jongeren getraind. Het resultaat: 17.448 jongeren vonden al een baan of startten een onderneming. ,,Een resultaat om dankbaar voor te zijn”, aldus het comité Woord en Daad. ,,Het leven van veel jongeren is door het werk en de training totaal veranderd. Naast de ondersteuning van de jongeren werken de partners samen met andere organisaties en de overheid om jeugdwerkgelegenheid in Burkina Faso te stimuleren. Dat werk gebeurt vaak minder zichtbaar, maar is even belangrijk. Doordat deze opleiding jongeren traint voor bestaande vacatures, is er ook baangarantie voor de jongeren. Dit verandert niet alleen het leven van de jongeren, maar ook voor hun familie. Want als je in Burkina Faso werk hebt, dan profiteert de hele familie daarvan.”

Woord en Daad biedt drie vlaaien aan, die geleverd worden door VW vlaaienwinkel Nijkerk. Er is keuze uit kruimelroomvlaai (hele 11 euro, halve 6,50 euro), appelcitroenvlaai met slagroom (hele 14 euro, halve 8 euro) en aardbeienvlaai met slagroom (hele 16 euro, halve 9 euro). Bestellen kan tot uiterlijk dinsdag 15 juni via de mail: wdnijkerkeo.acties@outlook.com of telefonisch: 06-23553185 (Marieke van de Ketterij).

De bestelling wordt zaterdagochtend 19 juni gratis thuisbezorgd tussen 9.00 uur en 11.30 uur. Wie geen vlaai wil kopen, maar wel het project wil steunen, kan een gift overmaken op rekeningnummer NL51 RABO 0342 4344 54 t.n.v. Comité Woord & Daad te Nijkerk e.o.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie