Van links naar rechts: Alexander Moraal, teamleider van dagelijks beheer gemeente Nijkerk, Harke Dijksterhuis, Nadya Aboyaakoub, leverancier Olaf van Grol, en Jaap van de Bunt en Johanan Smit (gemeente Nijkerk).
Van links naar rechts: Alexander Moraal, teamleider van dagelijks beheer gemeente Nijkerk, Harke Dijksterhuis, Nadya Aboyaakoub, leverancier Olaf van Grol, en Jaap van de Bunt en Johanan Smit (gemeente Nijkerk). Arjen Gerritsma

Gemeente Nijkerk verduurzaamt deel van wagenpark

21 mei 2021 om 14:12 Verkeer en vervoer

NIJKERK De Nijkerkse wethouders Nadya Aboyaakoub (beheer openbare ruimte) en Harke Dijksterhuis (duurzaamheid) hebben vrijdag zes duurzame auto’s in gebruik genomen. Deze nieuwe auto’s rijden volledig op elektriciteit en zijn voor het team dagelijks beheer van de gemeente Nijkerk. De elektriciteit voor de voertuigen wordt opgewekt door de zonnepanelen op het dak van wijklocatie De Flier. 

De gemeente betaalt tot 2025 geen wegenbelasting voor de voertuigen. Daarnaast kunnen de elektrische auto’s tot 1000 kg laden; de helft meer dan de oude auto’s. Bovendien zijn de voertuigen smal en daardoor wendbaar in gebruik, waardoor de gemeente naar eigen zeggen alle noodzakelijke locaties goed kan bereiken. 

‘MOOIE STAP’ ,,Het wagenpark van de gemeente Nijkerk bestaat uit verschillende auto’s, van bak- tot bestelauto’s, twee veegmachines en een vrachtwagen. Een groot deel is nog niet volledig duurzaam, maar bij vervanging kijken we naar die mogelijkheden”, zegt Aboyaakoub. ,,Deze zes elektrische auto’s zijn alvast een mooie stap in het verduurzamen van al onze voertuigen.” 

“Het is goed dat we investeren in elektrische auto’s. Het is een hele praktische bijdrage aan onze duurzame ambities: het terugdringen van de CO2-uitstoot, zodat de aarde niet verder opwarmt”, vult Dijksterhuis aan. ,,Daarbij werken we aan grote projecten, zoals het zoeken naar locaties voor windmolens, maar juist ook aan heel veel kleinere maatregelen. Want alle maatregelen, groot of klein, helpen om onze omgeving mooi en groen te houden. Samen maken we werk van duurzaamheid.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie