Opa en kleinzoon maken muziek aan de Hoogstraat.
Opa en kleinzoon maken muziek aan de Hoogstraat. Harry Koelewijn

Gemeente Nijkerk kleurt oranje op Koningsdag

27 april 2021 om 17:43 Overig

NIJKERK Het is evident: Nijkerk heeft dit jaar het beste van Koningsdag gemaakt. De Oranjevereniging in Nijkerk en Comité Oranje in Nijkerkerveen bedachten een creatief, gevuld programma waarin rekening werd gehouden met de maatregelen maar Koningsdag toch zijn feestelijke karakter niet zou verliezen. Dat is gelukt. 

In heel gemeente Nijkerk waren inwoners om en nabij het huis in de weer. Zo speelde aan de (Koninklijke) Hoogstraat een opa met zijn kleinzoon Het Wilhelmus en Lang zal hij leven op de trompet. Ook werden er tompoucen en oranjebitter uitgedeeld en spelletjes gedaan. De straat was prachtig versierd en de sfeer was onmiskenbaar gezellig. 

COMPETITIE Dat de straten zo prachtig versierd zijn, heeft mogelijk te maken met het feit dat er gestreden wordt om de prijs van Mooist versierde buurt van Nijkerk. Het spant erom en de prijs niet mis; de mooist versierde buurt wint een buurtbarbecue verzorgd door Keurslager Tim de Gier. Het resultaat is op de foto’s te zien. Ook lopen de poppen Alex en Maxine door Nijkerk rond waar de kinderen mee op de foto kunnen. 

NIJKERKERVEEN Comité Oranje in Nijkerkerveen spande, wat activiteiten betreft, misschien dit jaar wel de kroon. Het programma was zo uitgebreid, dat het zelfs de aandacht van Omroep Gelderland trok. De dag werd gestart met het volkslied en bellen blazen. Vervolgens kon iedere passant een heerlijke, gratis tompouce krijgen. Ook de afdeling Handhaving kreeg een lekkernij. Daarnaast deden inwoners mee aan de georganiseerde fietstocht, vossenjacht, bingo, stoepkrijt challenge, woordzoekerwedstrijd, verkiezing mooiste tuin en meer. Eén en al gezelligheid, Koningsdag 2021. 

Hoogstraat, Nijkerk.
Matjesverkoop
Matjesverkoop
Comité Oranje, Nijkerkerveen.
Comité Oranje, Nijkerkerveen.
Huis in Nijkerkerveen
Esdoornstraat
Schulpkamp
De Brink
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie