Er werd fanatiek gesport tijdens een eerdere editie van de Koningsspelen
Er werd fanatiek gesport tijdens een eerdere editie van de Koningsspelen Harry Koelewijn

Koningsspelen in Nijkerk: sportief feest voor 1700 basisschoolkinderen

15 april 2021 om 10:22 Overig

NIJKERK Op vrijdag 23 april vinden voor de vierde keer de Koningsspelen plaats in Nijkerk. Het evenement wordt georganiseerd door Nijkerk Sportief en Gezond in samenwerking met Jeugd en Jongerenwerk en Outbox Events. 

Door de aanhoudende coronacrisis werd voor deze editie al snel duidelijk dat de organisatie zich kon richten op een digitale variant. ,,Maar dat betekent niet dat deze editie minder leuk zal zijn”, zo beweert Danny Brouwer vanuit Nijkerk Sportief en Gezond. ,,De Koningsspelen vieren met een livestream en verschillende sporten en spellen met je eigen klas past daarnaast goed bij het thema van dit jaar: IK + JIJ = WIJ!”

PROGRAMMA Het ochtendprogramma (09:00-11:00 uur) is geschikt voor de groepen 3 t/m 5 en het middagprogramma (12:30-14:30 uur) voor de groepen 6 t/m 8. Op de woensdag en donderdag voorafgaand aan de Koningsspelen worden de kinderen alvast uitgedaagd met wat eerste opdrachten. Op vrijdag wordt vanuit Jongerencentrum Chill-Out de live uitzending gehouden. Outbox Events richt zich hierbij op alles omtrent licht en geluid. 

OPENINGSDANS Dansscholen Badabounce en Laurens Dance Centre zullen de livestream sportief openen met het begeleiden van de openingsdans op de muziek van het Koningsspelenlied: Okido! Aan deze digitale editie van de Koningsspelen zullen in totaal zo’n 1700 kinderen deel gaan nemen vanuit tien verschillende scholen: de Hoeksteen, Daltonschool Corlaer, Ichthus, de Koningslinde, Prins Willem Alexander, Rehoboth, Maranatha, school Holk, de Open Kring en de Horizon. 

AFTERMOVIE Tijdens de Koningsspelen zal de organisatie zo veel mogelijk beeldmateriaal verzamelen, hier zal uiteindelijk een aftermovie van gemaakt worden zodat ook de ouders thuis kunnen zien wat een fantastische dag de kinderen hebben mogen beleven.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie