Leerlingen van Aeres Nijkerk.
Leerlingen van Aeres Nijkerk. Ja'eli

Bibliotheek wil met samenwerking lezen bevorderen op Aeres vmbo

15 april 2021 om 08:08 Onderwijs

NIJKERK In navolging van het Leesfestival in september vorig jaar, is het contact met Aeres vmbo en de bibliotheek goed gebleven, meldt de laatste. ,,Na de kerstvakantie is er een officiële samenwerking beklonken.”

Aeres vmno is de derde voortgezet onderwijsschool in Nijkerk die mee doet met het landelijke project ‘Bibliotheek op School’. Deze samenwerking tussen bibliotheek en school is er op gericht om samen de leesmotivatie bij de leerlingen te vergroten. Uit verschillende rapporten en onderzoeken komt naar voren dat jongeren steeds minder lezen. Door de handen ineen te slaan proberen de bibliotheek en de school de Nijkerkse jongeren (weer) meer aan het lezen te krijgen. Veel jongeren zijn al een langere tijd niet in de bibliotheek geweest. Hier moet, door bibliotheekbezoeken met de eerstejaars af te leggen, verandering in komen. 

In september is de samenwerking begonnen met het Leesfestival in de Boekenweek voor jongeren. Tijdens dit festival was er onder andere een bezoek van de schrijfster Marloes Morshuis in de tweede klassen op Aeres vmbo, waar zij in gesprek ging met de leerlingen over haar boeken.

Daarnaast wil de bibliotheek de boeken toegankelijker maken voor de jongeren; op school in leesbevorderingslessen tijdens de Nederlandse lessen en bij de bibliotheekbezoeken. ,,Hiermee hopen we de jongeren een leesstimulans te geven want: meer lezen, beter in taal.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie