Hans van Harten (rechts) en Gert van de Ploeg (links) hadden samen hun praktijk aan de Spoorstraat.
Hans van Harten (rechts) en Gert van de Ploeg (links) hadden samen hun praktijk aan de Spoorstraat. Harry Koelewijn

Oud uit de vorige eeuw: Van fysiopraktijk tot gezondheidscentrum

14 april 2021 om 16:50 Historie

NIJKERK Deze foto is gemaakt tijdens de opening van de fysiopraktijk aan de Spoorstraat. De foto hangt nu in de behandelkamer van Peter van Harten, bij Gezondheidscentrum De Nije Veste. Op de foto staan Hans van Harten (rechts) en Gert van de Ploeg (links). Ze hadden samen hun praktijk aan de Spoorstraat.

Hans van Harten was ook medisch verzorger bij voetbalvereniging Sparta Nijkerk. In 1998 is hij helaas op veel te jonge leeftijd overleden. Zoon Peter van Harten ging verder met de praktijk van zijn vader, waar ook fysiotherapeut Ronald Bokkers werkte. Later kwam daar ook fysiotherapeut Wilmar Vierveijzer bij.

MEDISCH CENTRUM Bij de andere fysiopraktijk Tjoelker in Nijkerk, aan de Steen van Ommererenstraat, werkten Cees de Wolf en Paul van Dongen. Deze twee mannen zijn een maatschap aangegaan met Peter van Harten en Ronald Bokkers.Er lag al jaren een plan om in Nijkerk een medisch centrum te bouwen om artsen, fysiotherapeuten en apotheker in samenwerking met Meander Amersfoort op één locatie bij elkaar te voegen.

TIEN JAAR Na overleg met gemeente, de Woningstichting WSN en initiatiefnemer dokter Hiltjo Graafland is er in 2010 met de bouw begonnen. De eerste steen werd gelegd door toen de directeur van de WSN Bertus Rakhorst. Het centrum kreeg tijdens de opening de naam: De Nije Veste. Dit jaar bestaat het centrum tien jaar. En zolang werkt de maatschap van fysiotherapeuten al met goede samenwerking in dit centrum.

Door Harry Koelewijn

advertentie
advertentie