Afbeelding
Archief BDUmedia

Peter Vedder van Telstar terug naar Sparta

14 april 2021 om 16:57 Korfbal

NIJKERK/HOEVELAKEN Peter Vedder keert komend seizoen terug bij Sparta korfbal. De Nijkerker kwam de afgelopen vijf seizoenen uit voor Telstar in Hoevelaken. De inmiddels 32-jarige Vedder speelde daarvan anderhalf jaar in het eerste team vanTelstar en zegt een completere korfballer te zijn geworden door in een andere keuken te kijken. 

Hij keert vooral vanwege trainer Coen Hooijer terug naar Sparta. ,,Zijn aanpak en afwisselende manier van trainen spreekt mij aan en ik heb open gesprekken met hem gevoerd. Dat hij bij Sparta doorgaat, geeft voor mij de doorslag’’, aldus Vedder. Hooijer is op zoek naar routine in zijn team, zeker nu Daan van Slooten en Daniël van Doorne (beiden 29) stoppen bij de selectie. Van Slooten kampt met fysieke ongemakken ,terwijl Van Doorne privé en korfbal niet meer kan combineren.

Sparta krijgt komend seizoen aanvulling van een zestal junioren in de selectie, waarvan Carmen Barends en Coen van de Bosch (het neefje van Hooijer) kans op speeltijd maken in het eerste. De trainersstaf krijgt uitbreiding met Gerjan van de Krol; de voormalig assistent van Hooijer bij DWS krijgt het tweede team onder zijn hoede.

Door Marco Jansen

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie