Afbeelding
Gerrit Steen

Rommelmarkt deze week open: per half uur vijf bezoekers

13 april 2021 om 07:30 Activiteiten

HOEVELAKEN Vanwege de verbouwingswerkzaamheden van bakkerij Toebast is de Rommelmarktwinkel van de Hervormde Gemeente in het voormalige pand van Timmer aan de Westerdorpsstraat vanaf 4 januari dit jaar gesloten. Maar er is goed nieuws, de planning is om vanaf dinsdag 13 april de Rommelmarktwinkel weer te openen.

Ze zijn de laatste twee weken met man en macht volop bezig geweest met het herinrichten van de winkel. Projectontwikkelaar Schoonderbeek is de eigenaar van het voormalige timmerpand en stelde dit belangeloos beschikbaar voor de organisatoren van de jaarlijkse grote rommelmarkt, die altijd op de tweede zaterdag van september gehouden wordt.

INTEKENLIJST Voor wat betreft de toegang: bij de deur ligt een intekenlijst waarop geïnteresseerden zich kunnen inschrijven voor een bezoek. Maximaal mogen vijf bezoekers tegelijk naar binnen die een half uur in de winkel kunnen shoppen. De openingstijden zijn dinsdag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. De opbrengst van de rommelmarkt is geheel bestemd voor de renovatie van de dorpskerktoren. 

AANWINST Gert Cousijnsen: ,,De verkoop in dit pand is, mede dankzij de inzet van meer dan zestig vrijwilligers, een ongelooflijk succes geworden. Eind vorig jaar overhandigde Gijsbert-Jan van de Pol van projectontwikkelaar Schoonderbeek uit Amersfoort een cheque van maar liefst 27.500 euro aan onze penningmeester, de heer H. Ten Ham. Dat we in ongeveer vier maanden tijd zo’n mooi bedrag bij elkaar hebben gekregen, is niet alleen fantastisch, maar ook een teken dat deze opzet een echte aanwinst voor Hoevelaken is gebleken. Regelmatig stonden er vanwege corona rijen mensen buiten te wachten om te komen snuffelen tussen de huishoudelijke artikelen, schilderijen, boeken en platen, elektronische apparaten, computers, schoenen, kleding, meubels en kasten.”

OPHAALDIENST De ophaalactiviteiten gaan gewoon door. Cousijnsen: ,,Heeft u verkoopbare spullen, dan kunt u deze net zoals in het verleden nog steeds aanmelden bij de coördinatoren van de ophaaldienst, de heer en mevrouw Van Ravenhorst uit Hoevelaken, tel. 033-2536715. Elke dinsdag is er een team actief voor het ophalen van de aangemelde spullen. Afval, grote meubelen en bankstellen nemen we niet mee, want daar moeten wij dan de stortkosten voor betalen en dat komt de opbrengst zeker niet ten goede. Het moeten verkoopbare spullen zijn, we hopen dat u dit kunt respecteren.”

Door Gerrit Steen

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie