Landgoed 'de Veentjes' aan de Bulderweg 1-3 staat te koop voor 4,3 miljoen euro.
Landgoed 'de Veentjes' aan de Bulderweg 1-3 staat te koop voor 4,3 miljoen euro. Drieklomp Makelaars en Rentmeesters

Eén van de duurste huizen op de Veluwe staat in Nijkerk (en is nog te koop)

8 april 2021 om 09:56 Wonen

NIJKERK Het aantal woningen met een waarde van een miljoen of meer steeg in 2020 met zo'n veertig procent, zo blijkt uit cijfers gepubliceerd door vastgoeddatabedrijf Calcasa. Op de Veluwe alleen al waren eind 2020 maar liefst 2.150 woningen een miljoen of meer waard. Ook in Nijkerk staan enkele dure stulpjes waar je flink voor in de buidel moet tasten. Op Funda staat momenteel een woning te koop aan de Bulderweg 1-3 in Nijkerk. Vraagprijs? 4,3 miljoen euro. 

Voor dat geld krijg je dan wel 1.472 vierkante meter woonoppervlakte en maar liefst 141.455 vierkante meter perceel. Landgoed 'de Veentjes' bestaat eigenlijk uit twee woningen met niet te vergeten: 7 slaapkamers, 6 badkamers en 2 aparte toiletten, een zwembad, sauna, stoomcabine en wijnkelder. De omschrijving alleen al is even het kijken waard, want de schrijver heeft flink zijn best gedaan: ,,Vanuit de huizen heeft u een magisch uitzicht op het landgoed met de natuurvijver en kunt u zowel binnen als buiten eindeloos genieten. Het resultaat is een ultiem familiehuis dat zowel van de buiten- als binnenkant een eenheid vormt en warmte uitstraalt. Sober en chic, zo kunnen de vaste elementen van het interieur worden samengevat." De woning aan de Bulderweg is vrij op naam, dus er komen geen overdrachtskosten bovenop die 4,3 miljoen. Een kleine meevaller. 

Voor net wat 'minder' geld, een luttele 1,2 miljoen euro, staat aan de Laakweg 78 in Nijkerkerveen nog een miljoenenwoning te koop, met 385 vierkante meter woonoppervlakte, 2.660 vierkante meter perceel en slaapkamers, 3 badkamers en een heuse zwemvijver. 

(Tekst gaat verder onder de foto)


De woning aan de Laakweg 78 in Nijkerkerveen, vraagprijs 1,2 miljoen. Foto: Funda.

MILJOENENWONINGEN Nederland telde eind 2020 meer dan 84 duizend van deze 'miljoenenwoningen'. Op de Veluwe stonden 2.150 miljoenenwoningen eind 2020, dat waren er eind 2019 nog 1.340. Dat komt neer op een stijging van 60,4 procent. Per duizend koopwoningen waren er eind 2020 dus 11,6 woningen een miljoen euro of meer waard. Landelijk waren dat zo'n 18,7 woningen per duizend koopwoningen.

VERDUBBELING In alle regio's steeg het aantal miljoenenwoningen. In Midden-Limburg en Noord-Friesland is zelfs sprake van een verdubbeling. Ook in de regio's Noord-Overijssel, Zuidwest-Gelderland en Noord-Drenthe verdubbelde het aantal woningen met een waarde van een miljoen euro of meer bijna. Alleen in Oost-Groningen en in de omgeving van Delfzijl bleef het aantal gelijk, hoewel dat voor Delfzijl betekent dat het aantal ook dit jaar op 0 staat. De Calcasa-cijfers zijn afgerond op tientallen, dus het kan zijn dat er in de regio wel degelijk een enkele miljoenenwoning staat.

De dure-woningen-dichtheid is in de Gooi en Vechtstreek het hoogst: per duizend koopwoningen in deze regio zijn er meer dan 115 een miljoen euro of meer waard. Ook in de regio Haarlem is dat aantal relatief hoog.

advertentie
advertentie