Afbeelding
Archief

Van beloftenelftal Sparta Nijkerk naar videoanalist bij Curaçao

5 april 2021 om 14:00 Voetbal

NIJKERK Leen den Boer, sinds dit seizoen trainer van het onder 23-elftal van Sparta Nijkerk, heeft een contract getekend als parttime videoanalist van het nationale team van Curaçao. De Zeewoldenaar werd in januari gepolst of hij interesse had om als videoanalist toe te treden tot de staf, die geleid wordt door bondscoach Guus Hiddink. Den Boer heeft eerder al ervaring opgedaan in die functie bij Almere City en Go Ahead Eagles. In overleg met Sparta Nijkerk bleek een dubbele functie haalbaar. 

In de kwalificatiereeks richting het WK in Qatar in 2022 kende Curaçao de afgelopen weken een goede start met winst op St Vincent & Grenadines (5-0) en Cuba (1-2). In juni speelt het eiland in de eerste ronde nog tegen Guatemala en de Britse Maagden Eilanden. In juli is er nog het toernooi om de Gold Cup in Amerika.

Den Boer is woonachtig in Zeewolde, waar hij medeoprichter was van de plaatselijke voetbalclub VV Zeewolde. Sinds dit seizoen is hij werkzaam bij Sparta Nijkerk als trainer van het onder 23-team.

Door Marco Jansen

advertentie
advertentie