Shirley Smeele (links) en Christianne Pluim.
Shirley Smeele (links) en Christianne Pluim. Pauw Media
Werk in de regio

PCOGV zoekt gemotiveerd personeel

31 maart 2021 om 15:15 Zakelijk

NIJKERK De Protestants Christelijke Organisatie voor Opvang en Onderwijs in de Gelderse Vallei biedt opvang en onderwijs aan 15 kindcentra in de gemeenten Nijkerk, Barneveld en Woudenberg. Vanwege de toegenomen vraag zijn er op dit moment uiteenlopende vacatures. De pedagogisch medewerkers Shirley Smeele en Christianne Pluim nemen je mee in hun eigen ontdekkingsreis bij PCOGV.

Shirley: ,,In ons kindcentrum vinden wij aandacht voor het kind erg belangrijk. Zo hebben wij vertrouwde/vaste gezichten voor de kinderen. Daarnaast bieden wij onze kinderen een veilige en liefdevolle omgeving, waarbij ze op hun eigen tempo zichzelf, hun talenten en de wereld kunnen ontdekken. Dat is een groot avontuur.”

AVONTUUR Christianne: ,,Wij verzorgen de hele dag opvang. PCOGV biedt voorschoolse opvang, kinderopvang, buitenschoolse opvang en basisonderwijs onder één dak. Zo gebeurt het dat een onderwijsassistent overdag op schoolkinderen begeleidt en in de middag werkzaam is op de BSO.”

Met het nieuwe observatiesysteem houdt het team van PCOGV alle ontwikkelingsfases van de kinderen bij. Vanaf 0 jaar dus al. Shirley: ,,Door verschillende activiteiten aan de verschillende leeftijden aan te bieden, sluiten we goed aan bij de focusdoelen die zijn opgesteld. Hiermee zorgen we ook voor een goede doorgaande lijn naar het onderwijs. Thema’s stemmen we op elkaar af en de oudste peuters mogen op het leerplein bij de kleuters spelen.”

AFWISSELING Christianne: ,,Met veel enthousiasme werk ik bij kindcentrum De Spreng. Ik vind de afwisseling erg leuk. Het ene moment geef je een baby de fles en het andere moment ben je aan het koken met de kinderen van de BSO. Zo is het elke dag weer een feestje. Ik stimuleer de kinderen om zich te ontwikkelen, ieder op zijn/haar eigen tempo. De individuele aandacht vind ik erg belangrijk. Ik ga met een tevreden gevoel naar huis als ik een kind een leuke dag heb verzorgd.”

ONTWIKKELEN Shirley: ,,Vanaf de start in 2013 ben ik werkzaam bij Kindcentrum De Spreng. Een leuk onderdeel van mijn werk is het contact. Met ouders gezellig bijkletsen en vertellen over hun kinderen. Kinderen die blij naar je toe komen en je een knuffel geven. Daarnaast worden mijn talenten en kwaliteiten gezien en is er veel ruimte om mezelf verder te ontwikkelen. Ik denk mee over de doorgaande lijn van 0-7 jaar. Zo werk ik veel samen met de onderbouwcollega’s. Hierdoor creëren we een veilige omgeving en is de drempel naar de basisschool een stukje lager.”

Wil jij ook graag werken voor PCOGV? Kijk dan op www.werkenbijpcogv.nl of kijk op www.stichting-pcogv.nl

Geertjan Jansen
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie