De website www.youngnijkerk.nl heeft extra aandacht voor jongeren en gaat entertainment en vermaak bieden in de breedste zin.
De website www.youngnijkerk.nl heeft extra aandacht voor jongeren en gaat entertainment en vermaak bieden in de breedste zin. Young Nijkerk

Young Nijkerk, een platform voor Nijkerkse jongeren, gaat bijna live

24 maart 2021 om 08:13 Maatschappelijk

NIJKERK Op zaterdag 3 april wordt Young Nijkerk gelanceerd. Een platform dat Nijkerkse jongeren samen moet brengen. Young Nijkerk moet de beleefwereld voor jongeren leuker maken het aankomende jaar. Het platform laat jongeren zien wat er allemaal georganiseerd wordt voor deze doelgroep en geeft de jongeren mogelijkheden om zelf content te maken.

De website www.youngnijkerk.nl heeft extra aandacht voor jongeren en gaat entertainment en vermaak bieden in de breedste zin. Jongeren worden aangespoord om programma’s op YouTube te maken voor het platform, er worden workshops aangeboden die nu niet plaats kunnen vinden bij muziek- en dansscholen. Op het platform worden ook sessies gehouden waar gevraagd en ongevraagd actuele thema’s worden behandeld en sportieve activiteiten hebben ook hun plek op de website.

PARTNERS Nijkerk Sportief en Gezond en het Jeugd- en Jongerenwerk waren de eerste partners en gaan actief bezig om leuke activiteiten en content voor jongeren te maken. Inmiddels zijn er al meerdere partners aangehaakt, waaronder Scouting Nijkerk, Ei8ht food & drinks, Alberto’s Nijkerk en Joey Judoschool Nijkerk. Bedenkers van Young Nijkerk zijn Marvin Smith en Tim Koldenhof. Koldenhof: ,,We zoeken nog altijd meer partners. Iedereen die iets voor jongeren betekent in Nijkerk kan gratis meedoen. Er wordt achter de schermen druk gewerkt om het platform gereed te maken.”

We komen zelf veel in contact met jongeren en we zien de situatie per dag verslechteren

PUBQUIZ Op zaterdag 3 april wordt de website gelanceerd met een pubquiz waar jongeren gratis aan mee kunnen doen. De hoofdprijs is een nieuwe set Airpods, maar er zijn ook diverse andere prijzen van Nijkerkse ondernemers te winnen. Marvin Smith en Tim Koldenhof organiseren in Nijkerk ook de Vrienden van Nijkerk, dat door de coronacrisis dit jaar niet door kon gaan. Smith: ,,We komen zelf veel in contact met jongeren en we zien de situatie per dag verslechteren. Jongeren raken in isolatie en vereenzamen. We hebben nagedacht; hoe kunnen wij er nou voor zorgen dat we op een laagdrempelige manier toch een lichtpuntje geven voor de jongeren in deze tijd. Met dit platform zetten we daar een stap mee.”

Het platform Young Nijkerk wordt een plek waar naast alle online content ook nieuws voor jongeren op verschijnt, waar jongeren advies kunnen vragen en geven en waar alle activiteiten die in de gemeente Nijkerk plaatsvinden op te vinden zijn.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie