Afbeelding
Gemeente Nijkerk

Echtpaar Polhuis-Diepenbeek: kapotte trommelstok leidt tot diamanten huwelijk

22 maart 2021 om 09:32 Mensen

NIJKERK Het echtpaar Polhuis-Diepenbeek vierde hun 60-jarig huwelijksjubileum op zondag 21 maart. Burgemeester Gerard Renkema bracht op vrijdag 19 maart ter ere van dit diamanten jubileum een digitaal bezoek.

Een kapotte trommelstok bracht de twee bij elkaar. In oktober 1958 kwam Jan Polhuis zijn kapotte trommelstok omruilen bij de materiaalmeester van de drumband. Hij ontmoette tijdens die gelegenheid de zus van de materiaalmeester, Leni van Diepenbeek, en de rest is geschiedenis.

In maart 1961 trouwde het echtpaar en in de jaren die daarop volgden kregen zij drie kinderen. Met de partners van de kinderen en kleinkinderen erbij, telt de familie inmiddels achttien personen. Over de kleinkinderen vertellen zij: ,,We hebben vier kleinkinderen van onszelf en twee kinderen kwamen hand in hand vragen of wij hun oma en opa wilde zijn. De ouders kregen we er later bij.”

De familie maakt er een gewoonte van om eens per jaar met z’n allen een lang weekend weg te gaan. ,,Als je dan met z’n achttienen aan de ontbijttafel zit, dan voel je je een rijk man”, aldus de heer Polhuis.

advertentie
advertentie