Afbeelding
Pixabay

Gemeente biedt ondersteuning woonlasten

16 maart 2021 om 19:41 Overig

NIJKERK De gemeente gaat mensen die door de coronamaatregelen moeite hebben om hun woonkosten te betalen ondersteunen, door middel van een Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten regeling. ,,Door de coronamaatregelen zijn er banen verdwenen en veel ondernemers kunnen hun werk niet of maar deels uitoefenen. Hierdoor hebben mensen minder inkomen dan voorheen.” 

De gemeente laat weten dat de regeling TONK mensen die ,,voor geen enkele andere regeling in aanmerking komen’’ wellicht een oplossing biedt. 

De TONK is de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten. Dit is geld van het Rijk voor wie weinig inkomen heeft als gevolg van de coronamaatregelen en die hierdoor problemen heeft met het betalen van de woonkosten (maximaal € 1500,- per maand). Onder de woonkosten vallen bijvoorbeeld huur, servicekosten gas/licht/water, hypotheekaflossing en OZB. De TONK uitkering duurt van januari 2021 tot en met juni 2021 en iemand kan de TONK voor maximaal 6 maanden krijgen als dit nodig is. De maximale tegemoetkoming voor een alleenstaande (ouder) is 1000 euro dus 166 euro per maand. De maximale tegemoetkoming voor een echtpaar is 1500 euro dus 250 euro per maand. 

VOORWAARDEN Er gelden een aantal voorwaarden. Zo moet iemand ouder dan 18 jaar zijn en wonen in een woning waarvan hij/zij zelf hoofdhuurder of eigenaar is. Door de coronamaatregelen moet het verlies aan inkomen minstens dertig procent zijn. Iemand mag geen recht hebben op een andere uitkering of tegemoetkoming van de gemeente of een andere instantie. Ook zijn er eisen rondom inkomen en het nog beschikbare (spaar-)geld. Op de website van de gemeente, www.nijkerk.eu/TONK, staan alle mogelijkheden en voorwaarden. Hier staat ook het formulier waarmee iemand TONK kan aanvragen.

Mensen met vragen kunnen mailen naar TONK@nijkerk.eu of bellen met het algemene telefoonnummer van de gemeente Nijkerk: 14 033.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie