Directeur Wilgo van de Mheen en wethouder Wim Oosterwijk
Directeur Wilgo van de Mheen en wethouder Wim Oosterwijk Arjen Gerritsma

Nieuwe woonwijk in Nijkerkerveen staat bijna als een huis

16 maart 2021 om 14:29 Nieuwbouw

NIJKERKERVEEN De nieuwe woonwijk in Nijkerkerveen is bijna klaar. Directeur Wilgo van de Mheen van het bouwbedrijf R. van de Mheen, die verantwoordelijk is voor de bouw van de nieuwe wijk, heeft samen met wethouder Wim Oosterwijk de laatste woningen opgeleverd van de nieuwe woonwijk in het centrum van Nijkerkerveen. 

Naast de bouw van 67 woningen in verschillende categorieën, krijgt een aantal kavels in de Talmastraat als bestemming ‘woon-werksituatie’. Met de aanleg van de bestrating en het aanpassen van de Buntwal, is het project nu bijna klaar, op het groen na. Wethouder Oosterwijk: ,,Deze mooie wijk is een aanwinst voor Nijkerkerveen. Verder ben ik blij dat weer 67 woningzoekers een woning hebben gevonden in onze gemeente.”

Toen in 2019 het bestemmingsplan definitief werd, startten de werkzaamheden om het gebied bouwrijp te maken. Hierdoor kon er eind 2019 al een start worden gemaakt met de bouw van de koop- en huurwoningen en het uitgeven van de woon-werkkavels.

In juni vorig jaar werden de eerste woningen opgeleverd, waardoor de eerste mensen uit Nijkerkerveen en Nijkerk een woning in de nieuwe wijk hebben gevonden. Woningstichting Nijkerk heeft elf huurwoningen afgenomen en er zijn negen woningen gerealiseerd in het goedkope segment (sociale- en koopwoningen).

De verwachting is dat de wijk op 1 april helemaal klaar is.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie