ZinTv is de opvolger van het Nijkerkerveense Coronacafe
ZinTv is de opvolger van het Nijkerkerveense Coronacafe Aalt Guliker

Gooise talkshow ZinTV volgt voorbeeld van Nijkerkerveens Coronacafé

13 maart 2021 om 22:44 Overig

NIJKERKERVEEN Vanuit de Wilhelminakerk in het centrum van Bussum maken de dominees Wielie Elhorst en Leendert van der Sluijs sinds kort elke maand een uitzending van het programma ZinTV, de nieuwe talkshow van GooiTV. Met steeds twee tafelgasten, een ZinTV Talk voor een korte bezinning en live muziek door de eigen huisband ‘Sense’.

De Nijkerkerveense dominee Leendert van der Sluijs is in Bussum verbonden aan de pioniersplek ‘Dertigers Connect’. Hij zette vorig jaar in ’t Veense Hart met zijn collega’s Bartho Versteeg en Judith Visser, in samenwerking met Aalt Guliker en Edwin Rakhorst, een ‘Coronacafé’ op, voor gesprekken met tafelgasten. Van der Sluijs: ,,Het gesprek over wat ons ten diepste bezighoudt, is misschien meer dan ooit van belang.” In het Coronacafé werd ook de muziekband ‘Sense’ gevormd.

Wielie Elhorst is als predikant verbonden aan de Wilhelminakerk met een ‘kerk voor anderen’-opdracht. Elhorst: ,,Ik ben dankbaar voor de mogelijkheid samen met GooiTV thema’s ter sprake te brengen die voor alle mensen belangrijk en van waarde zijn.” Tijdens de eerste lockdown was er een bijzondere samenwerking tussen de kerk in Bussum en GooiTV. Zij organiseerden wekelijks uitzendingen van zondagse diensten. Deze uitzendingen trokken veel kijkers. In samenspraak met de dominees is het idee voor de talkshow ZinTV ontstaan, naar het voorbeeld van het Coronacafé. 

Met de talkshow is er in het Gooi nu ook een programma rond zingeving en de menselijke kant van de samenleving. Via de livestream van GooiTV en het YouTube-kanaal is het praatprogramma te zien. Voor actuele informatie is er de website www.talkshowzintv.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie