Afbeelding
Domaine les Forges

Frankrijk biedt voor iedere vakantieganger wat wils

4 maart 2021 om 13:47 Partnercontent

Een groot deel van Nederland smacht inmiddels naar een fijne vakantie. En omdat we er natuurlijk vanuit gaan dat de tijd daarvoor vanzelf weer komt, laten we je in dit artikel alvast wegzwijmelen bij een paar van de mooiste bestemmingen in Frankrijk. Want deze zonnige bestemming op rijafstand is niet voor niets nog steeds een van de favoriete landen voor veel Nederlanders om vakantie te vieren.

 Frankrijk heeft gewoon ontzettend veel te bieden. Wie is er niet als kind wezen kamperen? De mogelijkheden zijn eindeloos en wat accommodatie betreft is er voor elk wat wils. Want naast campings maken ook vakantiehuizen Frankrijk tot een geliefde vakantiebestemming.

 Overnachten zoals het bij jou past

Je kunt in Frankrijk terecht voor elk type vakantie. Of jij nu een natuurliefhebber bent die het liefst zo dicht mogelijk bij de buitenlucht slaapt in een tent, of iemand voor wie vakantie vooral luxe betekent. In het laatste geval huur je een vakantiehuis in Frankrijk met zwembad en hoef je jouw accommodatie de hele vakantie niet meer af om echt tot rust te komen.

 Toch is het wel aan te raden om jouw privé zwembad zo nu en dan de rug toe te keren om iets van die mooie omgeving te kunnen ontdekken. Je vindt dit soort luxe vakantievilla’s namelijk in verschillende schitterende streken.

 Provence, voor de strandganger

Dit is één van de bekendste en meest geliefde streken van Frankrijk en dat is niet voor niets. Je vindt de Provence in het zuidoostelijke puntje van Frankrijk. In de luisterrijke Côte d’Azur-regio dus. De Provence is dan ook de ideale vakantiebestemming voor zonaanbidders. Bijna altijd lekker warm en zonnig, met prachtige stranden binnen handbereik. En als je dat zand tussen je tenen een keertje zat bent, is het natuurlijk ook prima toeven met je blote voeten in het gras voor je tent of bungelend in dat privé zwembad.

Een ander voordeel van de Provence zijn de vele mooie steden, zoals Monaco en Marseile, in de omgeving. Ook liefhebbers van shoppen en terrasjes komen hier dus aan hun trekken.

 Gironde Aquitaine, voor een mix van strand en actief

Meer naar het westen, maar nog steeds aangenaam zuidelijk en warm, ligt de streek Gironde Aquitaine. Tegen de Atlantische Oceaan aan geplakt, beschikt deze streek nog steeds over de nodige mooie, uitgestrekte stranden. Daarnaast kenmerkt de omgeving zich door schitterende meren waar jong en oud naar hartenlust kunnen zwemmen. Ook fietsen kan in de omgeving volop, met zo’n 700 km aan (grotendeels autovrije) fietspaden langs de kust. Tel daar de ruim 2000 km aan wandelpaden (ook geschikt om te mountainbiken) en de beroemde Franse wijngaarden bij op, en er is geen enkele reden om deze bestemming niet bovenaan je wensenlijstje te zetten.

 Poitou-Charentes

Een stukje noordelijker vind je aan de Atlantische kust de streek Poitou-Charentes. Hier wandel je over de versteende resten van een oude geiser en breng je een bezoek aan het schitterende authentieke dorpje Brigueuil. Ook wijn, cognac en kastelen - drie van de hoogtepunten van elke Franse vakantie - zijn overal aanwezig in deze streek. En ook hier is weer de zee binnen handbereik, voor de nodige verkoeling op de erg hete dagen.

 Waar gaat jouw volgende vakantie naartoe, wanneer we straks weer mogen?

advertentie
advertentie