Telstar A1 viert het kampioenschap met het aanwezige publiek
Telstar A1 viert het kampioenschap met het aanwezige publiek KV Telstar/Maureen van Goethem

Telstar/Dé Register Makelaar A1 viert tweede kampioenschap

14 mei 2018 om 10:38 Sport/sport Deel je nieuws

Telstar A1 is ongeslagen kampioen veld!

Met een eindstand van 24 - 16 won het team op Sportpark Middelaar in Hoevelaken van Reeuwijk A1, op dat moment de nummer 2 in de poule. Met nog 2 wedstrijden te gaan kan de A1 niet meer worden ingehaald.

WEDSTRIJDVERLOOP

Twee keer (nu nog) ongeslagen kampioen worden, dat is het doel van de spelers van de A1 en de coaches Arjan Westeneng en Joost Geluk. Winnen was vandaag danook de enige optie, dan pas zou het tijd zijn voor een feestje. Vandaag winnen betekende: een wedstrijd bij in de reeks waarvan de teller nu op 26 staat.

Na net voor de wedstrijd 1 minuut in concentratie stil te zijn geweest, kon de wedstrijd dan eindelijk beginnen. Ditmaal was het Telstar die, in tegenstelling tot vorige wedstrijden, de openingstreffer maakte. Telstar A1 pakte door en zorgde al gauw voor het verschil van 3 tot 4 doelpunten. Daarna kakte de A1 in, veel pass-fouten bij het uitbrengen en kansen die niet goed werden benut. Zo kwam Reeuwijk A1 terug tot 9 - 8. Vanaf dat moment werd het bij de A1 duidelijk dat ze even moesten gaan nadenken en het kaas niet van het brood moesten laten eten. De knop werd omgedraaid en zo wist de A1 de stand voor rust nog aan te pakken met +3. Ruststand: 12 - 9.

De tweede helft begon veel beter. De marge van +3, die in de 1e helft niet vergroot kon worden, werd driedubbel vergroot. Even begon het dan ook doelpunten te regenen. Het ene na het ander doelpunt vloog door het mandje. Van de ploeg uit Reeuwijk geen enkel antwoord. Na een tijdje stond het dan ook 20 - 9. Na deze stand op het scorebord te hebben gezien was het overduidelijk dat ze A1 voor de tweede keer dit jaar kampioen was. Aan beide kanten werd nog een paar keer gescoord. Toen was het aan de scheids om het eindsignaal te geven. Eindstand: 24 – 16.

Na het laatste fluitsignaal was het tijd voor bloemen, champagne, taart en een foto. Met blije gezichten kwamen de spelers het veld af en konden zij hun kampioenschap samen vieren!