Spontane aanmeldingen bij start Zwerfafvalbrigade Hoevelaken

14 mei 2018 om 09:55 lokaal

HOEVELAKEN Een ploeg van tien mensen stond zaterdag bij grand café De Haen in Hoevelaken klaar om de omgeving zwerfafvalvrij te maken. Wethouder Wim van Veelen gaf rond 10.30 uur het startschot.

 

Vervolgens gingen de vrijwilligers in meerdere groepjes uiteen om op verschillende plaatsen in het centrum zwerfafval op te ruimen. Dat was ook wel nodig. Er lagen niet alleen talloze flesjes en blikjes, maar ook veel sigarettenpeuken, resten van plastic verpakkingen, glasscherven en nog veel meer, kijkt de Stichting Landschapsbeheer Gelderland terug. ,,Bijzonder was dat er in het centrum werd opgeruimd. Dat gaf de vrijwilligers meteen de gelegenheid om zich als Zwerfafvalbrigade aan het winkelende publiek te presenteren. Bovendien ontstonden er zo allerlei gesprekken met mensen, waardoor meteen vier nieuwe vrijwilligers zich aanmeldden. Daarbij heeft ook de wethouder zich aangemeld voor de Zwerfafvalbrigade, een primeur."
 

Rond 11.30 uur waren de deelnemers terug bij De Haen. Daar praatten de vrijwilligers na bij een kopje koffie of een drankje. De Zwerfafvalbrigade trekt er in het vervolg regelmatig op uit om zwerfafval aan te pakken.  Wie ook interesse heeft, kan contact opnemen met Derk Huizinga van Stichting Landschapsbeheer Gelderland via tel. 026-3537444 of d.huizinga@landschapsbeheergelderland.nl. Meer informatie op de website http://landschapsbeheergelderland.nl/soorten-vrijwilligerswerk/.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie