Afbeelding
Wijnand Kookt

Live kookshow voor het goede doel: ‘Het wordt een avondvullend programma’

2 maart 2021 om 11:30 Maatschappelijk

NIJKERK Samen met kok Wijnand van den Ham een driegangendiner in elkaar zetten vanuit je eigen keuken en ondertussen genieten van muziek en entertainment. Dat is het idee van de live kookshow Heel Nijkerk online; live cooking & wine, georganiseerd door de Lionsclub Nijkerk. De opbrengst gaat naar Stichting Leergeld Nijkerk. 

,,Streven is dat we met zoveel mogelijk mensen tegelijkertijd gaan koken en eten voor het goede doel”, aldus Anja Vedder, voorzitter van Lionsclub Nijkerk. Op zaterdagavond 27 maart gaat het gebeuren, de online live kookshow. ,,Deelnemers kunnen een box vol ingrediënten bestellen en die gaan ze samen, via een livestream, met kok Wijnand van den Ham van Wijnand Kookt bereiden tot een driegangendiner.” Tussen de gangen door wordt gegeten, maar er wordt door de Lions ook gezorgd voor muziek en entertainment, met onder meer The Masked Sous-chef. En ook aan een bijbehorende wijn zal het de deelnemers niet ontbreken. ,,In de box zitten ook twee flessen wijn en tijdens de show geeft Gerwin Poolen van Wijnhandel & Slijterij De Moor een soort mini-wijncursus”, vertelt Vedder. 

Het online evenement is binnen redelijk korte tijd in elkaar gezet. ,,Normaal gesproken organiseren we in september altijd het evenement Proef de Herfst, maar dat kon door corona niet doorgaan. We hebben dit redelijk snel op touw gezet, omdat we juist nu iets willen organiseren voor alle mensen thuis, voordat de horeca straks hopelijk weer open mag.” 

BOX Deelnemers betalen 90 euro voor een luxe benefietdiner voor twee personen. De box bevat de ingrediënten waarmee gekookt wordt, maar ook verdere uitleg en de link naar het online evenement. Op de avond zelf leidt Wijnand van den Ham alle deelnemers door alle stappen heen, zodat iedereen thuis kan genieten van het diner. 

STICHTING LEERGELD De opbrengst van de avond is voor Stichting Leergeld Nijkerk. Leergeld wil dat alle kinderen kunnen meedoen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Ook die kinderen waarvan de ouders het financieel niet zo breed hebben. Leergeld Nijkerk werkt met vrijwilligers en helpt door bijvoorbeeld het betalen van een factuur van een schoolreisje, kamp, club of excursie en het leveren van een tweedehands fiets, laptop of schoolspullen. ,,Door de coronacrisis heeft de stichting het extra druk, doordat veel mensen hun baan zijn verloren of minder inkomsten hebben. De Lionsclub heeft een hart voor kinderen en we willen dat ook kinderen uit die gezinnen mee kunnen doen met de rest”, legt Vedder de keuze voor het goede doel uit. De Lionsclub hoopt dat veel mensen een box zullen bestellen, om deel te nemen aan deze bijzondere avond. ,,Het streven is dat we 250 boxen verkopen, dan zijn we met 500 mensen. Dat zou fantastisch zijn, maar het mogen er natuurlijk altijd meer zijn.” 

Deelnemers kunnen op www.heelnijkerkonline.nl een box bestellen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie