Afbeelding
Marly Klein

Mozaïek op buitenmuur van de Hobbit wordt gered van de sloop

24 februari 2021 om 11:13 Overig

HOEVELAKEN Het mozaïek op de buitenmuur van de Hobbit in Hoevelaken blijft behouden. Het gebouw gaat tegen de vlakte, maar op verzoek van het voormalig bestuur van de Stichting Kreatief Educatief/VUH, de Culturele Raad en Stichting Historisch Hoeflake wordt het kunstwerk van de sloop gered. 

Zij hebben het college gevraagd om het kunstwerk bij de sloop zorgvuldig te verwijderen. De gemeente heeft het verzoek ingewilligd en contact opgenomen met de sloper, zodat voorbereidingen getroffen zouden worden om het mozaïek uit de muur te kunnen halen. Het mozaïek wordt in zijn geheel uit de gevel gezaagd. 

,,De aannemer zet daarvoor een stalen frame om het mozaïek om deze vervolgens uit de gevel te tillen”, legt Marly Klein namens (voormalig) bestuur van Stichting Kreatief Educatief (VolksUniversiteit Hoevelaken) en Culturele Raad Nijkerk uit. Tot het mozaïek weer ergens teruggeplaatst wordt, zal het mozaïek in het stalen frame bewaard worden op het gemeentelijk depot. ,,Een idee zou kunnen zijn om het mozaïek na verloop van tijd terug te plaatsen op het nieuwe dorpshuis De Stuw. De kosten van deze operatie zal de gemeente geheel op zich nemen”, aldus Klein.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie