Afbeelding
Pixabay

Ingewijden: ‘Bijna alle contactberoepen vanaf volgende week weer toegestaan’

23 februari 2021 om 15:01 Corona

NIJKERK De meeste contactberoepen, waaronder kappers, schoonheidsspecialisten en masseurs, kunnen vanaf volgende week weer opstarten. Dat meldt de NOS. De meest betrokken ministers hebben volgens Haagse bronnen een overeenstemming bereikt over de versoepeling. Wel geldt er een uitzondering voor sekswerkers. 

Premier Mark Rutte en coronaminister Hugo de Jonge geven dinsdagavond een persconferentie. Naar verwachting worden ook andere voorzichtige versoepelingen van enkele coronamaatregelen aangekondigd. 

Zo kunnen middelbare scholieren waarschijnlijk weer deels naar school en komt er wat meer ruimte om te winkelen. Ook kijkt het kabinet of jongeren weer buiten kunnen sporten, zeggen ingewijden.

OPLUCHTING Branchevereniging ANBOS is blij dat de schoonheidsspecialisten waarschijnlijk weer open mogen. Voorzitter Jantine van ‘t Klooster ging daar al wel vanuit, maar noemt het toch een enorme opluchting. ,,Het belangrijkste is dat mensen weer door kunnen en er weer perspectief is. Dit is zo’n last die van onze schouders valt.”

Van ‘t Klooster hekelt wel de manier waarop ondernemers vooral via de media moeten horen of ze wel of niet aan de slag mogen. ,,De kappers wisten het vorige week al, maar wij zitten al de hele dag in onzekerheid. Het is een heel onzekere, zeer gespannen periode in onze branche. Mensen begonnen echt de hoop te verliezen.”

ANBOS zegt dat het al langer volgens hygiëneprotocollen werkt die vorig jaar zijn ontwikkeld en voorziet dan ook geen problemen om veilig en verantwoord open te kunnen gaan. Volgens de vereniging werken schoonheidsspecialisten een-op-een en op afspraak, met een registratieplicht en in aparte behandelruimtes.

advertentie
advertentie