Afbeelding
BNNVARA/Alain Dikken

Corlaer College gaat Op weg naar het Lagerhuis

22 februari 2021 om 18:28 Onderwijs

NIJKERK Voor de drieëntwintigste keer gaat BNNVARA’s scholieren-debatcompetitie Op weg naar het Lagerhuis op zoek naar het beste debat- en speechtalent van Nederland. Middelbare scholen uit alle provincies dingen mee om een plek in de tv-finale op NPO 2 op zondagavond 9 mei. De voorrondes in Gelderland vinden plaats op dinsdag 2 maart vanaf 13.00 uur. Daarbij is het Corlaer College in Nijkerk één van de deelnemers.

Door de coronacrisis is er dit jaar een andere opzet van de voorrondes. De voorronde vindt plaats via een online programma en is te volgen via Zoom. Iedere deelnemende school vaardigt twee kandidaten af voor de speechwedstrijd van Op weg naar Het Lagerhuis. Ook vindt er een debat plaats met Statenleden over de impact van de coronacrisis op jongeren.

De jongerendebatcompetitie is verbonden met het in de jaren 90 populaire VARA-programma Het Lagerhuis. De jongereneditie Op weg naar het Lagerhuis keert sinds 1999 jaarlijks terug. Dit seizoen in samenwerking met de Provincie Gelderland en Erasmus+. Het doel van het programma is om jongeren de mogelijkheid te bieden hun debattechnieken te vergroten en om ze te laten ervaren wat de provinciale politiek inhoudt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie