blokfluitensemble Praetorius
blokfluitensemble Praetorius Gerwin van der Horst

Bijzonder concert met twintig blokfluiten en orgel in De Fontein

13 mei 2018 om 20:55 lokaal Deel je nieuws


Bezoekers van het zaterdagmiddagconcert konden weer genieten van een bijzonder concert. Het blokfluitensemble Praetorius onder leiding van Norbert Kunst bracht een heel mooi en gevarieerd programma. Ook de organist Anton Doornhein, als vervanger van Dick Sanderman – hij kon niet optreden in verband met herstel van een stevige ziekte – liet zich niet onbetuigd met o.a. een heel mooi en verrassend werk van de componist Denis Bédard. Anton speelde de ‘Cat Suite’, waarmee hij de luisteraars aan het lachen kreeg.
Tot slot was er nog een verrassende Tango für Elise, waarmee het blokfluitensemble samen met de organist dit concert op een vrolijke manier afsloot. De bezoekers beloonden Praetorius en Anton Doornhein met een staande ovatie en gingen vol lof weer huiswaarts.
Het volgende concert in de serie Zaterdagmiddagmuziek in De Fontein is op 9 juni.
Dan wordt uitgevoerd de Cantate ‘Licht dezer wereld’ van Martin Zonnenberg op teksten van ds. W. Kok.
Uitvoerenden zijn: Kleinkoor Concertino met de cantate ‘Licht der wereld’ o.l.v. Martin Zonnenberg , met medewerking van Marjo van Someren, sopraan; Jaap Kramer, bas; een strijk-ensemble; Marjolein de Wit, fluit; Evelyn Heuvelmans, hobo; André van Vliet, vleugel; Bert Kruis, orgel
 

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie