sc Hoevelaken nog in achtervolging

13 mei 2018 om 09:00 Sport/sport

HOEVELAKEN Het is Hoevelaken zaterdag niet gelukt om het initiatief over te nemen in de strijd om de laatste plaats in de nacompetitie. Tegen directe concurrent VIOS Vaassen werd met 2-2 gelijkgespeeld, zodat Hoevelaken de laatste duels deze ploeg nog m,poet proberen te passeren.

Ondanks dat er veel op het spel stond voor beide ploegen, was er sprake van een matig duel, al was het wel spannend tot de laatste minuut.. Na een aftastend kwartier, nam de thuisploeg een 1-0 voorsprong via Mehmet Ali Akalin. Door het warme weer bleef het tempo laag en gebeurde er weinig , zodat VIOS met een 1-0 voorsprong ging rusten.

Na rust werd het duel na een kwartier aantrekkelijker toen Hoevelaken op gelijke hoogte kwam via Jordy Zieltjes. In de laatste 10 minuten werd het echt leuk, omdat Hoevelaken meer risico nam, met als gevolg dat ook VIOS meer ruimte kreeg. Na een goed uitgevoerde counter scoorde Erik Koldenhof de 2-1 in de slotfase. Toch werd het nog 2-2, want Lex van Middelkoop kon in de laatste minuut ineens scoren.

Enerzijds is de 2-2 teleurstellend voor Hoevelaken, maar anderzijds blijft de ploeg de nacompetitie in zicht houden. Daartoe mogen ze geen punten meer verspelen en moeten ze hopen dat VIOS zich nog een keer verstapt.