Veensche Boys is de weg kwijt

13 mei 2018 om 09:46 Sport/sport

NIJKERKERVEEN Het kampioenschap is voor Veensche Boys definitief verkeken. De 1-4 nederlaag van zaterdag tegen FC Horst was echter pijnlijker, want met het oog op nacompetitie gaat het de laatste weken niet echt voorspoedig met Veensche Boys.

Aan uitslagen valt echter weinig af te leiden, want het kampioenschap was al enige tijd vrijwel uit beeld en Veensche Boys lijkt zich voor te bereiden op de nacomptitie. Toch zal trainer Van Vliet zeker niet tevreden zijn met de prestaties van zijn ploegen tegen FC Horst. De eerste helft stichtte Veensche Boys genoeg gevaar en scoorden ze zelfs tweemaal. De treffers werden echter beide afgekeurd vanwege buitenspel. Ramazan Leenbeek zette de gasten wel op een voorsprong na een half uur met bekeken schot: 0-1.

Na de pauze legde Horst de mindere dag van Veensche Boys open en bloot. Elroy Martens scoorde de 0-2 en even later zelfs de 0-3. Paul van Prehn strooide een kwartier voor tijd extra zout in de Veensche wond door de 0-4 aan te tekenen. In de allerlaatste minuut scoorde Yannick Bouw zijn dertigste competitietreffer. Een prachtige prestatie, maar de 1-4 nederlaag zal toch vooral pijnlijk aanvoelen.

Veensche Boys heeft nog twee weken om de optimale vorm terug te vinden, zodat zij de strijd om promotie weer volop aan kunnen gaan.